1300 км або 4 години польоту – у Нідерландах зареєстрували перший літаючий автомобіль

Читати на RU

Голландська компанія PAL-V оголосила, що її літаючий автомобіль Liberty отримав дозвіл на пересування дорогами загального користування від Управління транспортних засобів Нідерландів. На це звернуло увагу видання PsychNewsDaily.

Повідомляється, для зльоту PAL-V Liberty потрібна смуга довжиною від 180 до 330 м, а посадити літаючу машину можна на майданчик завдовжки 30 м. Перехід з дорожнього режиму в повітряний (або навпаки) займає від 5 до 10 хвилин. Як у повітрі, так і на дорозі максимальна швидкість авто становить 180 км/год. Гідроплан розрахований на двох осіб.

PAL-V Liberty оснащений двома бензиновими двигунами. Паливний бак вміщує 100 літрів. При цьому, автомобіль може проїхати близько 1300 км або пролетіти 500 км (4,3 години) без дозаправки.

летающий автомобиль-1
Фото тут і далі: PAL-V

За даними компанії, тридцять жителів Голландії вже замовили й оплатили Liberty. Вартість літаючого автомобіля становить $587 000.

летающий автомобиль-2

Примітно, що наразі видано дозвіл тільки на один літаючий автомобіль. Це означає, що PAL-V поки що не може запустити серійне виробництво. Крім цього, потрібно отримати відповідний дозвіл на використання автомобілями компанії повітряного простору. За прогнозами PAL-V, це станеться 2022 року. 9 березня 2020 року стало відомо, що завод із виробництва серійних літаючих автомобілів побудують в Індії, у штаті Гуджарат.

Першу версію серійного літаючого автомобіля компанія представила 2019 року. Кузов гідроплана компанія виконала з карбону та авіаційного й авіаційного алюмінію. Тоді автомобіль міг проїхати 1314 км і пролетіти 500 км, однак наразі PAL-V не тільки збільшила дальність польоту, а й значно поліпшила характеристики Liberty.

Про компанію

  • Ідея виникла у співзасновника компанії Джона Баккера ще 1999 року. У 2008 році він і Роберт Дінгеманс заснували компанію PAL-V (Personal Air and Land Vehicle). Відтоді PAL-V розпочав створення першого прототипу літаючої машини. Спочатку його побудували побудований на шасі Carver One. Прототип використовували для тестування та вдосконалення системи нахилу PAL-V. Система динамічної стабілізації поворотів забезпечувала безпеку автожира.
летающий автомобиль-3
  • У 2009 році PAL-V успішно протестував систему нахилу на Prototype X1 на дорозі. У 2012 році компанія завершила розробку першого у світі симулятора створення автожирів. Сьогодні з його допомогою тестують і перевіряють усі характеристики конструкції PAL-V Liberty.
  • PAL-V здійснив свій перший політ із PAL-V ONE у 2012 році.
  • У 2015 році PAL-V Liberty забронювали перші клієнти.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук