Найпопулярніші сайти світу. У США – Amazon, у Китаї – TMall, в Україні – «Вікіпедія»

Читати на RU

У жителів різних країн – різні інтернет-звички. Якщо у США та низці країн Європи найвідвідуванішим сайтом є Amazon, то в Китаї – це TMall, а скандинави віддають перевагу Reddit. Цікаво, що найпопулярнішим сайтом в Австралії вважається онлайн-майданчик Shopify. При цьому в Індії також воліють користуватися Amazon. Водночас найвідвідуванішим сайтом в Україні виявився не якийсь торговий майданчик, а «Вікіпедія». Такі дані нанесені на карту популярного Tumblr-акаунта Maps on The Web. AIN.UA зібрав найпопулярніші сайти світу.

Найпопулярніші країни світу

популярные сайты мира-1
Найпопулярніші сайти світу

Як складали рейтинг

Ресурс Maps on The Web збирає дані для своїх карт з відкритих джерел. Підмогою для створення конкретно цієї карти стали дані Alexa по країнах. Як зазначається в публікації, з них виключено Facebook, YouTube і пошукові системи. Насправді ж, згідно з Alexa, п’ятірка найпопулярніших сайтів світу має такий вигляд:

  1. на першому місці – Google;
  2. другу позицію посідає Youtube;
  3. третю позицію віддали китайському інтернет-магазину Tmall.
  4. цікаво, що соцмережа Facebook опинилася на четвертому місці.
  5. п’ятірку лідерів закрив китайський пошуковик Baidu.

Для оцінки популярності сайту Alexa використовує чотири фактори:

  • кількість щоденних відвідувань сторінки;
  • оцінка щоденного часу, проведеного на сайті;
  • загальна кількість сайтів, що посилаються;
  • відсоток пошукового трафіку.

Примітно, що даних про те, хто веде Maps on The Web – немає. Крім карт популярних сайтів за роками, на сайті можна знайти найрізноманітніші карти, зокрема архівні карти. Частина з них є раритетом, є зображення, наприклад, старовини аж до 18 століття.

Популярні сайти в Україні 2021 року

В Україні до рейтингу найпопулярніших сайтів входять пошуковики, інтернет-магазини та новинні ресурси. У квітні 2021 року трійку лідерів, як повідомляв AIN.UA, очолили Google, Youtube і Facebook за відвідуваністю серед українців. До десятки також входять сайти Rozetka, Prom.ua і OLX. А найпопулярнішими новинними ресурсами за квітень стали pravda.com.ua (12-те місце) і bbc.com (16-те місце). Як зазначають у «Kantar Україна», на популярність деяких сайтів вплинули карантинні обмеження.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук