Bolt, Kiwi чи Scroll – скільки коштує орендувати електросамокат у Києві 2021 року

Читати на RU

Можливість орендувати елелектросамокат у жителів Києва з’явилася 2020 року. Ринок розділили між собою три компанії: першим зайшов естонський Bolt, потім Kiwi (раніше запустився у Львові та Одесі), а наприкінці року – грузинський сервіс Scroll. Взимку всі компанії зібрали свої самокати і благополучно закрили сезон, щоб навесні 2021 знову з’явитися на вулицях столиці. Журналіст AIN.UA розповідає за скільки можна орендувати електросамокат у 2021 році.


Скільки коштує оренда

BoltKiwiScroll 
Розблокування9 грн8 грн10 грн
Будній (з понеділка по п’ятницю)1,9 грн/хв1,9 грн/хв4 грн/хв
Вихідний
(з п’ятниці по неділю)
2,5 грн/хв2,5 грн/хв4 грн/хв
Пакет на день490 грн
Депозитвід 200 грнвід 50 грн
Ціни на оренду в 2021 році
AIN.UA
  • Відновлення прокату у 2021 році першою анонсувала Bolt. У новому сезоні сервіс представив оновлені моделі самокатів, розроблені компанією, а також істотно знизив прайс. Так, якщо 2020 року ціна розблокування становила 29 грн, то зараз – 9 грн. Хвилина поїздки в дні з понеділка по четвер подешевшала на гривню і тепер коштує 1,90 грн, а в п’ятницю, суботу та неділю – 2,50 грн (раніше – 4,90 грн). Орендувати самокат на весь день можна за вигідною ціною 490 грн – це на 110 грн дешевше, ніж роком раніше. Крім цього, компанія розширила зону покриття в Києві і також запланувала запустити оренду електросамокатів в Одесі та Львові.
  • Незабаром після Bolt на вулицях з’явилися самокати Kiwi. Хоча зона покриття в Києві більше не стала, вартість оренди Kiwi – найдоступніша на ринку зараз. За розблокування потрібно заплатити 8 грн, замість 15 грн. Хвилина поїздки з понеділка по четвер обійдеться в 1,9 грн замість колишніх 2,9 грн. Ціна з п’ятниці по неділю тепер становить 2,5 грн/хв (раніше – 3,5 грн/хв). Як і раніше сервіс працює за системою депозитів – користувачеві необхідно поповнити рахунок у застосунку (мінімум – 200 грн), з якого під час поїздок списуватимуться гроші.
  • Найдорожче обійдуться самокати сервісу Scroll – з 2020 року ціна не змінилася. Вартість хвилини поїздки не відрізняється в будній і вихідний день і становить 4 грн, а за розблокування беруть 10 грн. Як і Kiwi, Scroll працює за системою депозитів – у застосунку потрібно вибрати тариф (50, 100 або 200 грн) і зарахувати суму з попередньо прив’язаної банківської картки.
Зони покриття Bolt, Kiwi, Scroll
Зображення: AIN.UA

Нагадаємо, орендувати електросамокат можна тільки за допомогою мобільного додатка. Для кожного сервісу необхідно завантажити і встановити окрему програму:

Докладніше про те, як працює кожен із сервісів AIN.UA розповідав раніше.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук