Мінекономіки встановило нові правила маркування харчових продуктів. Відтепер на них треба обов’язково вказувати країну або місце походження. Нововведення діють як для вироблених в Україні, так і для імпортних продуктів, а саме:

  • м’яса великої рогатої худоби;
  • свинини;
  • баранини і козлятини;
  • їстівних субпродуктів великої рогатої худоби;
  • м’яса та їстівних субпродуктів свійської птиці;
  • меду;
  • оливкової олії – необробленої (virgin olive oil) та екстракласу (extra virgin olive oil).

Відповідний наказ введуть у дію через 3 роки.

Чому це важливо

Наказ розробили на основі вимог актів ЄС. Це ще один крок до спільного ринку продуктів харчування з Європейським Союзом. Крім того, нове маркування дозволить знизити відсоток підробки, пояснює ексзаступник міністра Сергій Глущенко.