Космічні технології: бренд Coperni створив сумку, яка на 99% складається з повітря

Французький люксовий бренд вирішив поєднати моду та космічні технології. Люксовий бренд Coperni створив сумку Air Swipe із найлегшого у світі матеріалу – кремнеземного аерогелю. Новий аксесуар показали на Тижні моди в Парижі та опублікували відео на сторінці бренду в Instagram.

Сумочка від Coperni важить усього 33 грами, та має розмір 27x16x6 см. Вона зроблена із наноматеріалу, який NASA використовує для збору кометного пилу. 

«Він може витримувати екстремальну температуру 1200°С  і тиск, що в 4000 разів перевищує його вагу. Air Swipe – є найбільшим в історії об’єктом, виготовленим з цього наноматеріалу, що використовується в космічних технологіях», – зазначив бренд.

Кремнеземний аерогель створив вчений Стів Джонс для місії NASA Stardust 1999 року, яка привезла зразки з комети Wild 2. Також його використовують для ізоляції марсоходів. Поки «повітряна» сумка не продається на сайті Coperni. Поки не відомо, у яку вартість вона може обійтися.

Аерогелі — це окремий клас матеріалів, гелів, у яких рідка фаза повністю заміщена газоподібною. Такі матеріали мають надзвичайно низьку густину і низку унікальних властивостей: твердість, прозорість, жаростійкість тощо. На дотик вони нагадують легку тверду піну. Зразок аерогеля може витримати навантаження в 2000 разів більше від власної ваги.

2,5 кг цеглини, що утримуються на блоці аерогелю вагою 2,38 г
Джерело: NASA Stardust Website

Кремнеземні аерогелі використовуються як каталізатори у космічній галузі.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук