Хакер зламав сайт наркоторговців Legalizer. Серед організаторів – українець

Читати на RU

Агенство Molfar у колонці для AIN.UA розповідає історію українця Олександра Прохоженка, який працював адміністратором найбільшого сайту з розповсюдження наркотиків у СНД Legalizer, і його бізнесу, побудованого на гроші майданчика.


У серпні невідомий хакер заявив про злом форуму Legalizer – великого майданчика з торгівлі наркотиками в країнах СНД, через криптогаманець якого проходило 20,57 біткоїна ($914 000), а через пов’язані, більші гаманці – щонайменше 5300 біткоїнів (більше $235,7 млн). Як повідомляє «Коммерсант», хакер виклав у мережу паспортні дані власників ресурсу, контакти користувачів і все їхнє листування.

Власником Legalizer виявився громадянин Латвії Артем Шведов, який пропонує в мережі послуги приватного розробника. Один із колишніх розробників форуму – Роман Кухаренко, зареєстрований у Московській області, а поточний адміністратор – українець Олександр Прохоженко, який працює в Legalizer із листопада 2017.

Що відомо про Олександра Прохоженка

Олександр Прохоженко народився 1989 року в Харкові, де з 2007 по 2008 рік проходив військову службу в Чугуївському районі. Олександр заявляє, що навчався в Харківському політехнічному інституті. Його брат, Прохоженко Єгор Сергійович, засуджений 25 січня 2013 року районним судом Харкова на 7 років за незаконне виготовлення, зберігання та розповсюдження наркотиків і розкрадання майна, у липні 2014 року потрапив під амністію і був звільнений. Єгор навіть запостив докази ув’язнення – фото в обнімку з сусідом по камері – на сторінці «ВКонтакте».

Що виявили в листуванні Прохоженка із засновником форуму Legalizer

У листуванні 2019 року з Артемом Шведовим, засновником і розробником форуму Legalizer, Олександр Прохоженко вказав, що робить татуювання в найвідомішій студії в Харкові, яка відкриває франшизу в Києві. Олександр просив Артема вкласти $25 000 на відкриття тату-салону в Києві, і обіцяв, крім повернення коштів, виплачувати 10% доходу щомісяця. Прохоженко повідомив, що відкриття салону було б найкращим подарунком на 30-річчя, і заради проєкту він готовий переїхати до Києва, а справами Legalizer продовжить займатися віддалено.

У Прохоженка все вийшло – 11 лютого 2020 року він став співзасновником ТОВ «Хелл Рум Тім», яка через тиждень змінила назву на ТОВ «Малевич Тату Колектив». Відомий харківський салон, про який Прохоженко писав Шведову – тату-студія Hell Room, клієнтами якої були Onuka, Mozgi, The Hardkiss і alyona alyona. Студія дійсно відкрила франшизу в Києві – тату-салон на вулиці Нижньоюрківській, 4 запрацював у січні 2020 року.

Разом із Прохоженко, ТОВ «Малевич Тату Колектив» у рівних частках (по 33%) володіють тату-майстриня Юлія Миколаївна Дубровська та Олег Олександрович Гончаренко. У профілі Instagram Прохоженко вказував, що є співвласником тату-салонів Hell Room Kiev і mtk_tattoo_kharkov (mtk – абревіатура «Малевич Тату Колектив”), у якому працює Юлія Дубровська.

Після злому форуму Legalizer «Комерсант» не зміг зв’язатися з Олександром за контактами, зазначеними в базі, і через соцмережі, а профіль Hell Room Kiev в Інстаграмі видалили 19 серпня.

Як відіб’ється скандал із наркоторгівлею на долі Hell Room, і чи не торкнеться когось із українського шоу-бізнесу, спрогнозувати важко.

Автор: агентство Molfar

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук