Екстрачорний шоколад від «АВК Конфекшінері» першим в Україні отримав веган сертифікацію V-Label. Про це розповідають у компанії. Сертифікація підтверджує, що процес виробництва та склад шоколаду повністю відповідають критеріям веганського продукту.
«Варто зазначити, що відповідний сертифікат отримує лише той продукт, повний склад і спосіб виробництва якого відповідає критеріям V-Label. Тобто, ретельному аналізу підлягають не лише інгредієнти продукту, а й добавки, допоміжні речовини та інші складові, які могли бути використані на всіх етапах виробництва. Екстрачорний шоколад АВК завжди мав лише 3 складові: какао терте, какао-масло та цукор», — кажуть в АВК.
V-Label — це знак сертифікації від European Vegan Union, який був створений 1996 року у Швейцарії. Цим маркуванням користуються такі компанії як Alpro, Biosphere, Frosta, Inglot, Loostdorf, Nestle, PUMA, Rittersport, Sojaline, Tartex Unilever, Vegetus та інші.
V-Label в січні цього року вперше вийшов на український ринок.
Нагадаємо також, що минулого місяця компанія UA Plant-Based створила путівник для українських ресторанів про те, як працювати із веганським меню.