З 1 грудня «Дія» запускає тест на зміну прописки в додатку

Читати на RU

З 1 грудня на порталі «Дія» в тестовому режимі запрацює сервіс зі зміни місця проживання онлайн. За словами міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова, послуга буде доступна по всій Україні, крім Дніпра, Одеси, Чернівців, Миколаєва та Херсона, де вона з’явиться трохи пізніше.


Що потрібно для участі в тестуванні?

«Команда Мінцифри повністю змінює формат сервісу. Тепер вам потрібно лише заповнити заявку онлайн у зручний для вас час замість черг та візитів до державних установ. Послугу можна отримати за 1 робочий день», — сказав Федоров.

Для того щоб змінити місце проживання в заявці, необхідно:

  • Податковий номер заявника та власників/співвласників житла;
  • КЕП заявника та власників/співвласників житла;
  • Право власності на житло необхідно ввести в Реєстр нерухомості (з 2013 року). (Перевірити це та інформацію про співвласників можна знайти тут);
  • Заявник повинен бути старше 14 років.

За даними Мінцифри, зміна місця реєстрації є однією з найпопулярніших і найскладніших для отримання державних послуг. При цьому кожен третій українець живе за межами місця реєстрації, а взагалі без реєстрації проживає більше мільйона осіб.

Цифровізація зміни прописки стала можливою завдяки прийняттю в другому читанні законопроекту No5463, який остаточно скасував сам «реєстраційний штамп» і необхідність носити з собою паперове свідоцтво про проживання разом з ID-карткою.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук