Український MySat зібрав $9500 на Kickstarter. Він створює конструктори для міні-супутників.

Читати на RU

Український стартап MySat, який продає набори для створення міні-супутників, зібрав на Kickstarter $9500 за тиждень. Краудфандингова кампанія продовжується.

Що таке MySat

MySat — набір з функціями реального супутника. Він включає в себе конструктор і модель космічного корабля, який можна скласти без спеціальних знань. Міні-супутник складається з ряду датчиків і елементів управління. На борту є камера — її покупці можуть самостійно програмувати, а також світлодіоди, фотодіоди, датчики температури та інші елементи, які допоможуть розібратися в принципі роботи реальних супутників.

Комплект MySat має всі функції реального наносупутника: прийом і обробка команд для камери, збір телеметрії про стан пристрою і навколишнього середовища (освітлення кожної сторони, температура, параметри батареї, положення в просторі, положення по відношенню до магнітного поля Землі і т.д.), модуль управління живленням. Про це повідомляється на сайті MySat.

У 2021 році проект запустили Роман Малкевич та Джозаф Конрад.

Про кампанію на Kickstarter

Мета команди на Kickstarter становить $7000. Зазначається, що кошти підуть на модернізацію дизайну міні-супутників і запуск дрібномасштабного виробництва. За 7 днів з початку кампанії MySat вдалося отримати пожертви в розмірі понад $9500. На момент публікації матеріалу до кінця збору коштів залишається більше місяця.

«Ми вважаємо, що цей проект має достатню технічну, наукову та інформаційну цінність, щоб успішно надати нові можливості школам та любителям космосу», – коментує команда проекту на Kickstarter.

Вартість комплектів MySat починається від $98. Доставка першим клієнтам запланована на березень 2022 року.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук