Infopulse: 17 років продуктивного партнерства з компанією Microsoft

У 2021 році відома українська та міжнародна IT-компанія Infopulse відзначає 30-у річницю з моменту заснування та 17-у річницю з початку співробітництва з одним з найбільших представників сучасної IT-індустрії світу, «гігантом з Редмонда» в особі Microsoft. З моменту початку співробітництва у 2004 році на сьогодні компанією Infopulse здобуто 12 Gold- та чотири Silver-компетенції Microsoft. У 2018 році отримано статус Cloud Solution Provider Direct Partner, а у 2019 році, у Лас-Вегасі, на щорічній події Microsoft Inspire, компанію Infopulse було відзначено партнером року Microsoft в Україні. На початку 2021 року компанія Infopulse отримала від Microsoft ексклюзивний бейдж Azure Expert MSP.

2020 – рік перспектив

Хоча 2020 рік став справжнім роком випробувань для бізнесу, в IT-секторі він започаткував період зміцнення та пошуку шляхів для подолання обмежень, накладених пандемією. Так, саме в період Q3/Q4 2020 Infopulse отримала п’ять Advanced спеціалізацій від Microsoft, до яких увійшли впровадження рішень SAP на Azure, міграція та модернізація робочих навантажень веб-додатків та управління службами програм у Azure, міграція робочих навантажень на базі Windows Server та SQL Server до Azure, міграція Linux та баз даних з відкритим кодом на Azure, розгортання, масштабування та захист Virtual Desktop Infrastructure на Azure. Також у 2020 році компанія Infopulse взяла участь в Microsoft Industry Days, організувала 50+ воркшопів, вебінарів та буткемпів, включно з 5-тижневим курсом по Microsoft Power Platform, була включена до двох звітів Forrester: Now Tech: Azure Services Providers, Q4 2020 та Now Tech: Microsoft Business Applications Services, Q3 2020 як сертифікований сервіс-провайдер Azure та обраний вендор Microsoft Business Applications Services.

Розвиток у 2021-му

В 2021 році питання цифрової трансформації продовжують залишатися одним з топових пріоритетів для технологічного розвитку бізнесу. В цьому сенсі показовим є отримання Infopulse статусу Microsoft Azure Expert MSP, що виділяє компанію як надійного ІТ-партнера для цифрової трансформації, підтверджує відповідність компетентності та досвіду жорстким критеріям незалежного аудиту. Варто також відзначити, що Infopulse тепер входить до топ-100 компаній Azure Solutions & Managed Services у всьому світі. Всього ж на початок 2021 року фахівці Infopulse сумарно володіли 430+ сертифікатами відповідних компетенцій Microsoft.

Розвиток компетенції Infopulse в напрямі Security стає все більш затребуваним і популярним з початку пандемії, оскільки безпека хмарних сервісів виступає одним з головних факторів надійності та безперервності бізнесу. На початку червня 2021 року до портфоліо компанії було додано ще одну Advanced-спеціалізацію від Microsoft – Threat Protection Advanced Specialization.

Цифрова трансформація – бізнес-кейси

Успішні приклади цифрової трансформації бізнесу, який працює в Україні, разом з Microsoft та Infopulse, демонструють наступні проєкти:

  • Першою варто навести повномасштабну міграцію SAP на платформу Azure, впроваджену для одного з лідерів українського виробництва медпрепаратів, фармацевтичної компанії «Дарниця». Спершу Infopulse брала участь у розробці цілісної стратегії цифрової трансформації, базовою платформою в якій виступила система Microsoft Office 365. Після впровадження інструментів для цифрової колаборації на рівні компанії було успішно проведено міграцію корпоративної ERP SAP на хмарну платформу Azure, що призвело до 60% скорочення інфраструктурних витрат та 50% зниження загальної вартості проекту. Продуктивність IT-системи замовника при цьому зросла на 30%.
  • Другим успішним кейсом для великого підприємства, реалізованим у партнерстві з Metinvest Digital, є міграція IT-інфраструктури міжнародної групи компаній «Метінвест» на хмарну платформу Microsoft Azure. Під час міграції до хмари було переведено 680 серверів з двох центрів обробки даних, які забезпечують функціонування всіх IT-сервісів групи. При цьому 85 термінальних серверів були трансформовані у PaaS-формат Windows Virtual Desktop для двох тисяч користувачів, що є першим прикладом впровадження такого рішення в Україні. Загалом, проєкт, що тривав майже 12 місяців, став одним з наймасштабніших в країні та Європі, і за рахунок більшої ефективності, гнучкості, адаптивності та захищеності має зекономити замовнику понад 80 мільйонів гривень у десятирічній перспективі.
  • Ще одним знаковим проєктом Infopulse є комплексне рішення з управління продажами на основі Microsoft Dynamics 365, створене для Zeppelin CE Eurasia, яка постачає будівельне обладнання та легендарні машини Caterpillar до семи країн, включно з Україною. Реінжиніринг legacy-системи компанії на Dynamics CRM 2011 та впровадження сучасного рішення відбувалися в декілька етапів, спираючись на потреби бізнесу та користувачів. Одним з найбільш промовистих результатів стало те, що нові бізнес-правила тепер імплементуються протягом двох днів замість 2-3 тижнів, як було раніше. Крім цього, впровадження універсального доступу до системи через мобільні пристрої значно покращило процеси прийняття рішень для менеджерів з продажу та керівної ланки.

Детальніше про залученість Infopulse у процеси цифрової трансформації бізнесу в Україні – читайте на AIN — «20 історій цифрової трансформації в Україні: Укренерго, МАУ, Ощадбанк, Toyota, Eldorado, Ecosoft та інші».

Іван Мусієнко, керівник Cloud Center of Excellence в Infopulse:

«Пандемія внесла свої корективи в умови ведення бізнесу. На першу лінію виходить переведення IT-сервісів до хмари та їхнє убезпечення. Зміна офісної парадигми на віддалену роботу вимагає від бізнесу забезпечення безперервності, а також надання фахівцям комфортних та безпечних цифрових робочих місць. Крім того, важливим є впровадження рішень пов’язаних з аналітикою даних і автоматизацією рутинних процесів – як на рівні співробітників, так і всієї компанії. Беручи до уваги нові виклики і реалії, бізнесу слід сфокусуватися на наступних ключових кроках:

1. Міграція локальної інфраструктури до хмари Azure.

2. Забезпечення безперервності бізнесу і безпека даних (SOC, Azure Security Center, ATP).

3. Створення цифрового робочого місця (Microsoft Teams і WVD).

4. Впровадження рішень для аналітики даних (Power BI і Azure Synapse).

5. Автоматизація рутинних операцій і процесів за допомогою Microsoft Power Platform».

У 2021 році партнерська взаємодія між Infopulse та Microsoft розширюється й далі. Так, у середині квітня Infopulse отримала одразу три нагороди за результатами Microsoft Partner Day Ukraine. Відзнаки присуджено в номінаціях Cloud Security and Threat Protection, Windows & SQL Server Migration to Azure та Windows Virtual Desktop. На додачу до статусу Azure Expert MSP, про який згадано вище, компанія отримала статус Solution Partner з рішення Power BI та вже провела у цьому році більше 50+ заходів з Security, SAP on Azure, Infrastructure Migration, Power Apps та Power BI, включно з 6-місячним курсом по Microsoft Power Apps Consultants Training Program.

З моменту початку партнерських відносин Infopulse та Microsoft як в індустрії в глобальному вимірі, так і на локальному ринку відбулися суттєві зміни, які вплинули на напрями розвитку IT-складової бізнесу, а також на моделі взаємодії з клієнтами та партнерами. Оперативне реагування на зміни ландшафту ринку та постійне зміцнення у партнерстві з Microsoft, про що свідчить здобуття відповідних статусів, допомагають Infopulse забезпечити високий рівень сервісу та розвиток компетенцій для роботи з викликами сучасного бізнесу. Компанія продовжує нарощувати ресурси у технологічний й організаційний спосіб, та розширює команду, щоб і надалі надавати послуги високого рівня клієнтам та замовникам.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук