В YouControl тепер можна зібрати досьє на людину по її ПІБ безкоштовно

2580
Читати на RU

Компанія YouControl відкрила безкоштовний доступ до свого сервісу перевірки фізичних осіб. Для зареєстрованих користувачів відтепер доступні 5 перевірок, а для тих, хто підтвердить свій номер телефону – до 5 перевірок на день. Раніше доступ до цього інструменту був лише у платних тарифах.

Отримати можна лише ті дані, які не належать до персональних і є загальнодоступними. Дані надходять із 80+ офіційних джерел, державних реєстрів.

Які дані можна перевірити

  • Інформацію про борги (якщо є).
  • Інформацію про судові справи.
  • Чи не переховуються від МВС. 
  • Чи не є серед безвісно зниклих громадян (МВС).
  • Чи не перебуває у розшуку за звинуваченням у вчиненні злочинів проти основ національної безпеки (СБУ).
  • Чи не входить у список колишніх співробітників СБ України, які зрадили присязі й перейшли на бік ворога.
Зображення тут і далі: YouControl

Як скористатися сервісом

Щоби перевірити фізособу, треба зареєструватися. У лівому навігаційному меню клікніть на рядок “Перевірка фізичних осіб”.

Додайте ПІБ у пошукове поле. Система за декілька секунд покаже результат перевірки.

Інформація може стосуватися повних тезок. Інструмент “Унікальність ПІБ” допоможе здійснити уточнений пошук і зменшити вірогідність наткнутися на повного тезку.

Коли слід перевіряти особу

  1. При працевлаштуванні на роботу. У директора компанії можуть бути судові справи, у тому числі пов’язані з працевлаштуванням людей, корупцією, істотними боргами. Або коли наймаєш людину на роботу, теж бажано знати про її судовий і борговий “бекграунд”.
  2. Коли винаймаєш або здаєш в оренду майно. Must have для перевірки судових справ, осіб у розшуку. Буде боляче, якщо здасте в оренду квартиру, а орендар через 6 місяців втече без оплати. Або виявиться, що людина не вперше не виконує свої зобов’язання за договорами.
  3. До покупки будь-якого майна, товару або послуги. Продавця варто перевіряти завжди. Особливо, якщо продавець — приватна особа або ФОП. Особливо, якщо невідомий ФОП. Не кожна людина та не кожен підприємець є добросовісними. Судові справи будуть найбільш показовою характеристикою в цьому випадку.
  4. Коли знайомишся з новим партнером/постачальником. Людина, у якої є бізнес, постійно працює з новими людьми. Підприємець це, чи власник компанії – не має значення. Мінімальна перевірка нового партнера чи постачальника убезпечить від невдалої співпраці.
  5. Перед укладенням договору позики. Невже не хочеться знати, чи надійній людині позичаємо?
  6. Під час виборів. Нема мови про те, що вибір кандидата в раду будь-якого рівня має відбуватися свідомо. З повним розумінням репутації майбутнього чиновника. Звісно, можна перевірити інформацію в ЗМІ. Але краще знати офіційні дані з реєстрів, щоб оминути пастки конкурентів кандидата у вигляді дезінформації.
  7. На побаченні (краще до). Так. Перевіряти інформацію про коханого або кохану теж інколи варто. Пов’язувати життя з конкретною людиною – ще більш відповідальний крок, ніж обирати кандидата на виборах.

Чи законно перевіряти дані про людину? 

Дані зберігаються реєстрах, а частина реєстрів відкрита державою. Щоб отримати відомості, доступ до яких за законом обмежений, потрібна підстава. Наприклад, людина порушила закон. Якщо порушуються права третіх осіб або закон, і доходить до судової справи, інформація може бути відкрита за запитом органів державної влади, у потрібній частині.

Якщо інформація визнана державними органами загальнодоступною, відкритою – законно.

Також, якщо розшукують злочинця, його фотографію та повні дані можна показувати по телебаченню, розміщувати в соцмережах та медіа без його згоди. У цьому випадку інтереси суспільства важливіші за інтереси власника персональних даних.

Інший приклад, в Івана Івановича є 1 млн грн на рахунку, дорога машина і 3 квартири в центрі Києва. Про майно знають тільки близькі родичі. А про гроші банк не має права розголошувати інформацію. Однак, правоохоронці здогадалися, що Іван заробив це незаконним шляхом. За наявності кримінальної справи ці відомості можуть стати відкритими.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук