Турнір з Dota 2 змінив логотип через український закон про декомунізацію

1329
Читати на RU

Організатори східноєвропейської ліги EPICENTER з Dota 2 — Epic Esports Events — були змушені змінити логотип свого турніру DPC EEU, який нагадував значок піонерів часів СРСР. Як повідомляє Esports.gg, про зміну логотипу попросила компанія Valve (розробник і видавець гри Dota 2), посилаючись на можливе порушення українського законодавства про декомунізацію.

Організатори з Росії, але логотип таки поміняли

Порівняння логотипу турніру з логотипом Всесоюзної піонерської організації імені Володимира Леніна.
Джерело: Esports.gg

Epic Esports Events (ЕЕЕ), що займаються організацією кіберспортивних турнірів на території Росії, Східної Європи та країн пострадянського простору і є також організаторами цього турніру з сумнівним логотипом, заявили, що отримали «юридичний висновок, який підтверджує, що логотип не є комуністичною символікою і нічого не рекламує».

Проте після прохання Valve організатори все ж поміняли логотип на нейтральну літеру «E».

«Нещодавно ми отримали звернення від компанії Valve із запитом на зміну логотипу турніру, оскільки він потенційно може порушувати законодавство України щодо заборони пропаганди комунізму. Основним завданням Epic Esports Events є забезпечення безпроблемного проведення змагань для всіх залучених сторін. Тому, попри вже виготовлені подарункові набори, банери та іншу продукцію з символікою турніру, а також юридичний висновок, що підтверджує, що цей логотип не може вважатися комуністичною символікою і, тим більше не є пропагандою, було ухвалено рішення змінити логотип змагання», — заявили в ЕЕЕ.

Про турнір

По центру новий логотип турніру. Джерело: EPICENTER | DPC EEU

Згідно з Liquipedia, турнір Dota Pro Circuit 2021/2022 Season 1 для країн пострадянського простору відбувається з 29 листопада по 23 січня в онлайні з перервою на різдвяні канікули. Учасники розіграють $205 000, очки DPC, які потрібні для потрапляння на мейджор та The International.

У першому сезоні DPC 2021/2022 для країн пострадянського простору грають 16 команд. Ліга Dota 2 2021/2022 East Europe пройде у форматі best-of-3. Сезон Dota 2 розділений на два дивізіони — у кожному по вісім колективів.

  • Команда, що зайняла 1 місце, увійде до основного плей-офф
  • Команда, що зайняла 2 місце, увійде до основного групового етапу
  • Команда, що зайняла 3 місце, отримає кваліфікацію до Major Wild Card
  • Два лідери другого дивізіону DPC 2021/2022 CIS пройдуть у перший дивізіон на другий сезон ліги.
  • Решта команд залишаються в поточному дивізіоні до наступного туру
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук