З січня Meta (Facebook) додає 20% ПДВ до своїх послуг в Україні

3263
Читати на RU

З січня 2022 року компанія Meta додає 20% податку на додану вартість (ПДВ) для послуг своєї соціальної мережі Facebook в Україні. Про це AIN.UA повідомили в компанії у відповідь на запит.

«Відповідно до нової норми про ПДВ в Україні, з 1 січня 2022 року Facebook зобов’язаний за законом стягувати ПДВ з усіх продажів реклами до всіх рекламодавців в Україні. Щоб пересвідчитись у тому, що такі користувачі знають про дані вимоги, ми розробили корисні поради, що доступні у нашому центрі підтримки», — повідомили в компанії Meta.

Якщо коротко, правила з нового року для тих, хто купує рекламу на Facebook з України, такі:

  • Від початку січня 2022 року реклама на Facebook в Україні обкладається ПДВ за місцевими ставками (20%). Це стосується тих рекламодавців, у яких країна бізнес- або персональної адреси встановлена на “Україна”, і хто не підтвердив, що є зареєстрованою юрособою або приватним підприємцем, і самі додали номер платника ПДВ до свого рекламного акаунту Facebook.
  • Цей номер можна додати у особистих налаштуваннях, там само можна і підтвердити, що ви є юрособою чи приватним підприємцем, який сам визначає та сплачує ПДВ у відповідності до Податкового кодексу України. Якщо користувач є юрособою або приватним підприємцем, і надав соцмережі свій номер, в такому разі Facebook не додаватиме ПДВ до послуг, які він закупає, згідно з поясненнями компанії.
  • ПДВ додаватиметься до рахунків автоматично, за ставкою 20%. Але його застосовують не до загального бюджету, який компанія чи користувач призначив на рекламу, а до чеку, яким вони оплачують рекламу.
  • В компанії також підкреслюють, що не можуть надавати податкові консультації, і з приводу уплати податків радить звертатися до юристів або податкової.

Нагадаємо, на початку грудня 2021 року компанія Google також розіслала користувачам своїх платних послуг в Україні лист, де попереджала про подорожчання своїх сервісів у зв’язку із цим законом. Адже у червні 2021 року президент підписав закон № 1525-ІХ, що вводить 20% ПДВ на онлайн-послуги, які компанії-нерезиденти надають українським користувачам. За новими правилами, які вводить цей закон, такі електронні послуги оподатковуються ПДВ (20%).

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук