СМС від МОЗ про виплату 1000 грн можуть бути фейком, не надавайте платіжних даних

Читати на RU

Користувач Twitter під ніком Мольфар розповів, що отримав SMS про виплату 1000 грн за вакцинацію. В повідомленні було посилання на фейкову сторінку Міністерства охорони здоров’я.

На сайті була форма, де просили вказати платіжну інформацію. Окрім номера карти, шахраї пропонували залишити інформацію про термін дії карти і код CVV. Для підтвердження, що карта належить вам потрібно було ще й вказати баланс. Сайт хоститься на російському Reg.ru, однак номер телефону реєстратора — український.

«Від вас витягнуть ім’я, номер телефону, дані карти, стан рахунку і підтвердження 3D Secure. Якщо підтвердження буде справжнім, то ви потрапите на сторінку з помилкою платежу, це чітко видно в коді сторінки», — пише Мольфар.

Це не перший випадок, коли українців намагалися обдурити щодо виплат за вакцинацію. У листопаді в «ПриватБанку» вже попереджали про появу нової схеми масового фішингу.  Людям через месенджери, електронну пошту та SMS надходили повідомлення про доступні виплати за вакцинацію на кілька тисяч гривень. Далі шахраї пропонували перейти за посиланням на сайт та заповнити особисті дані, а також реквізити банківських карток.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук