Як і для чого шукати клієнтів на Reddit. Розповідає засновник SaaS-сервісу

598
Читати на RU

Користувач Twitter Девіс Бер розповів, як за допомогою Reddit залучає клієнтів для свого сервісу OneUp. Це інструмент планування соціальних мереж. Редакція AIN.UA переклала його статтю.

Залишайте коментарі

Для початку знайдіть і приєднайтеся до субредітів, які відповідають вашій ніші. Для нашого продукту це r/socialmedia, r/marketing, r/socialmediamarketing та інші. Коментуйте пости, якщо вам є що сказати. Рано чи пізно, хтось попросить рекомендувати продукт чи послугу, яку ви продаєте, тому вам потрібен імідж активного користувача.

Наприклад, на субредіті r/socialmedia часто пишуть: «Мені потрібен інструмент планування соціальних мереж, який підтримує Facebook, Instagram, Twitter і LinkedIn. Що ви порадите?». Я відповідаю, що є співзасновником якраз такого інструменту під назвою OneUp і пропоную ним скористатися. 

Однак не варто залишати посилання на сайт у коментарі. Reddit не любить спам, тому посилання можливо не буде відображатися для інших користувачів. Деякі субредіти закривають коментарі з посиланням, тобто ви навіть не здогадається, що коментар не видно. Переконатись у цьому можна, переглянувши пост з анонімної вкладки.

Мій власний досвід підказує, що користувачі Reddit цінують коментарі без посилань і голосують за них краще. Їм простіше знайти ваш продукт за допомогою пошуку, ніж переходити за підозрілими посиланнями.

Іноді продукт важко знайти в Google. Тоді створіть пост на своїй сторінці Reddit, залишіть посилання там і закріпіть пост угорі профілю. Так кожен, хто натисне ваш профіль, побачить посилання на ваш сайт у верхній частині сторінки.

Пам’ятайте, що згадку про ваш продукт побачить не тільки автор посту, але й сотні інших людей, які шукають відповідь через пошуковики. Існують інструменти, які автоматично надсилають сповіщення про публікацію, де згадується ключове слово. Я використовую безкоштовний сервіс F5bot. 

Робіть публікації

Люди часто роблять кілька рекламних публікацій із посиланням, а потім скаржаться, що Reddit не приносить клієнтів. По-перше, не варто повністю відмовлятися від способу із коментуванням. А по-друге, іноді платформа також блокує дописи з посиланнями. Ось кілька помилок, які люди допускають в публікаціях на Reddit. 

  • Прикидаються, що продукт не їх. Іноді користувачі пишуть: «Я натрапив на класний сервіс, ось він». Скоріше за все вас викриють. Якщо маєте відношення до продукту, про який пишете, згадайте це. Користувачі Reddit більше цінують такі пости: «Привіт, хлопці, я витратив останні шість місяців на створення цього додатку. Ось як він працює. Хочу отримати ваш відгук».
  • Забагато маркетингових слів. Не пишіть, що ваша програма «найкращий спосіб покращити роботу», це може означати будь-що. Краще скажіть прямо: «інструмент для планування публікацій у соціальних мережах».
  • Публікація в декількох субредітах. Часто користувачі роблять один і той самий допис у кількох топіках одночасно. Це погана ідея, бо аудиторія в них збігається. Якщо у їх стрічці ваш допис попадеться кілька разів, ви отримаєте голос «проти» за спам. 
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук