Самокати, проектор та планшети: IT-команда NIX надіслала подарунки дітям на Донбас

Читати на RU

Харківські айтішники в рамках благодійної акції «Олені Святого Миколая» передали дітям з прифронтових зон Донецької та Луганської областей цінні подарунки.

«Святий Миколай, пише тобі Катерина, 10 років. Я з міста Макіївка, але зараз мешкаю у селищі Тошківка зі своєю великою родиною. Дуже хочу попросити в тебе свою мрію — папужку Корелу».

Це один з сотень листів, які волонтери проекту «Олені Святого Миколая» щороку отримують з прифронтової зони. Бажання дітей, які ростуть під звуки війни, збирають у єдину базу та публікують у відкритому доступі. Благодійна ініціатива існує вже шість років. У грудні 2021 року до неї приєдналася Нікси — харківські айтішники закупили для дітлахів цінні подарунки.

За словами Катерини Гарус, представниці PR-департаменту NIX, усередині команди ініціатива викликала живий інтерес:

«У дитинстві я вірила у новорічне диво. І коли дізналася про «Оленів Святого Миколая», зрозуміла — це те саме чаклунство, але вже для дорослих. Коли ти можеш допомогти дитині повірити в добро та новорічну казку. Адже подарунок — це просто фізична річ. Важливий результат і процес — пошук тієї самої ідеальної ляльки або папуги Корели, реалізація дитячої мрії та щасливі очі дитини. Я була впевнена в Ніксах, що вони підтримають цю ініціативу. Разом ми створили новорічне диво. І не лише для дітей з Донбасу — ми стали справжніми чарівниками всередині себе. У цьому сила волонтерських проектів — допомагати іншим вірити в казку та бути її творцями».

Щоб виконати якнайбільше дитячих бажань, Нікси реалізували благодійний проект у два етапи:

  1. Список невиконаних дитячих бажань опублікували на внутрішніх ресурсах. Кілька днів на обідах та брейках експерти NIX читали листи дітей та обирали тих, чиї бажання хочуть і можуть виконати. А потім приносили упаковані дитячі мрії для подальшої відправки дітям на Донбас.
  2. Цінні подарунки — комп’ютерне крісло, смартфони, планшети, ігрові дрони без камер, міні-фотоапарати та живі ляльки — були подаровані від імені всієї родини NIX. До цього числа увійшов і бізіборд для тринадцятирічного Михайла з патологіями слуху та зору.

Подарунок для Каті з Тошківки, яка мріє про папугу, приготувала IT-спеціалістка Анна В.:

«Так уже вийшло, що в дитинстві у нас із братом завжди були папуги. Ми знаходили їх випадково на вулицях рідного донбаського міста, і батьки не могли сказати «ні» порятунку бездомних пташок. Тому вибір дитини, чию мрію я можу здійснити, був для мене дуже простим. У дні передачі подарунків я була у відрядженні у США. Допомогли онлайн-магазини та колеги. Сподіваюся Катя, до якої вже їде корела з кліткою та запасом корму, покохає папуг усім серцем. І коли виросте, буде не тільки вірити в чудеса, а й творити щось чудове!».

За півтора тижні Нікси приготували 87 подарунків для дітей із Тошківки, Луганського, Орлівки, Водяного, Станиці Луганської, Семенівки, Верхньоторецького, Ласточкіно, Торецька, Бахмутки та інших міст та селищ прифронтового Донбасу. Гаджети та іграшки пакували прямо на робочих місцях, а потім організовано передали волонтерам.

Наразі харківські айтішники щодня моніторять фейсбук-сторінку «Олені Святого Миколая», по-дитячому радіють, коли бачать, як подарунки знаходять адресатів, і обіцяють підтримати цю ініціативу наступного року.

Нагадаємо, NIX — одна з найчисленніших IT-команд сходу України, яка вже 27 років спеціалізується на розробці складних мультиплатформних продуктів для компаній з США, країн Європи та Південно-Східної Азії. Експерти NIX формують найбільше IT-ком’юніті Харкова, надають активну підтримку профільним вишам та пропонують безкоштовне навчання за 19 програмами підготовки. До існуючих локацій NIX, розташованих у центрі Харкова, нещодавно приєднався бізнес-центр «Атріум», де на базі Корпоративного центру навчання з 2022 року Нікси ділитимуться своєю експертизою зі студентами, випускниками вузів та світчерами.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук