Брокер Exante та додаток mono invest: деталі купівлі акцій від monobank

4613
1
Читати на RU

У кінці грудня 2021 року розробники банківського додатку monobank почали збирати заявки на підключення користувачів до тестової торгівлі акціями. Співзасновник сервісу Олег Гороховський повідомив деталі про те, як це працюватиме:

  • Бета-тест сервісу запланований на січень 2022 року. monobank вже зібрав заявки на участь у тестуванні від більш ніж 100 000 користувачів.
  • Це буде окремий додаток під назвою mono invest. «Розуміємо, що для клієнтів, які купили акції, при вході у додаток важливий лише поточний стан інвестиційного рахунку, тому не стали робити цей продукт всередині основного додатку, щоб не ускладнювати його, й одразу дати клієнтам-інвесторам те, за чим вони прийшли», — пише Гороховський.
  • Цей проект працює за рахунок підключення до європейського онлайн-брокера Exante. Вводити та виводити кошти для торгівлі потрібно буде в доларах, для цього потрібна є-ліцензія, але в monobank обіцяють, що самі оформлюватимуть її користувачам.
  • Тарифи складатимуть 0,3% (мінімум $1) від суми операцій з купівлі чи продажу. До 1 квітня 2022 року діятиме акційний тариф у 0,01%.
  • monobank за законом є податковим агентом для цих операцій, тому буде розраховувати податки та стягувати їх не під час продажу кожної акції, а під час виводу коштів із Exante.

«Ваша торгівля може приносити не лише прибуток, але й збитки, податки будуть стягуватись в момент виводу вашого інвестиційного результату протягом року. Якщо протягом року ви не будете виводити кошти з брокерського рахунку, податки стягуватимуться за підсумком року від вашого інвестиційного результату за рік»,— пише співзасновник monobank.

Залишити коментар

Коментарі | 1

Пошук