З січня для ФОПів у ритейлі обов’язкові РРО: добірка сервісів

4234

З 2022 року більшість ФОП, що продають товари та послуги, мають перейти на РРО або програмні РРО, тобто, звичайні програми, які виконують функції касових апаратів. AIN.UA публікує список безкоштовних та платних програмних РРО, які доступні для українських користувачів. Будемо оновлювати цей перелік.

Програмний РРО від податкової

Державна податкова служба ще з 2020 року почала тест свого безкоштовного рішення для РРО, на разі воно доступне для завантаження з сайту відомства. На сайті податкової також зібрали відповіді на найпоширеніші питання про програмні РРО, відеоуроки про реєстрації пРРО та їхнє використання та інше.

Checkbox

Це — платний сервіс, який розробила команда під керівництвом Дмитра Дубілета. Перший місяць пропонують безкоштовне підключення, далі підписка за одну касу коштує 149 грн на місяць. На початку січня, коли ФОП почали масово переходити на РРО, у сервісу трапився масовий збій, але до 6 січня, за словами Дубілета, сервіс повернувся до стабільної роботи.

Зображення — Checkbox

Poster (для кафе та ресторанів)

Poster — це сервіс для автоматизації роботи та обслуговування в кафе і ресторанах (онлайн-каса, склад, фінанси, CRM тощо). Його частина — програмний РРО. Сама програма Poster — платна, працює за моделлю підписки, починаючи від 475 грн на місяць, функція РРО коштує додатково 100 грн на місяць.

«Вчасно.Каса»

Ще один програмний РРО від розробників сервісу електронних документів «Вчасно» компанії EVO. Для бізнесів, що видають до 300 чеків на місяць (а також у тарифі «Легкий старт» до кінця січня 2022 року) він — безкоштовний, для решти ціни підписки починаються від 250 грн на місяць. На сайті сервісу також публікують довідкові матеріали про програмні РРО та їхню роботу:

Fondy

Fondy розробляє платіжний сервіс з обробки платежів з карт та електронних гаманців. Серед його можливостей є підключення програмного РРО. пРРО від Fondy безкоштовно доступний для тих бізнесів, які підключились до основного сервісу, і є його частиною.

ОщадPay

Це платіжний сервіс від «Ощадбанку» та Visa, що дозволяє використовувати смартфон як POS-термінал, щоб приймати безконтактні платежі. Він сам по собі не є РРО, але його можна інтегрувати з податковим сервісом пРРО та API фіскального сервісу.

Android-додаток SM POS

Мобільний додаток, що працює на смартфонах, планшетах або приставках, і який можна використовувати як пРРО. Він також працює з торговельними POS-терміналами. Приміром, раніше про впровадження пРРО у свої термінали у партнерстві з SM POS оголошував «ПриватБанк»). Є безкоштовні тарифи, обмежені за умовами, а також платні, детальніше AIN.UA писав про це раніше.

«Е-ЧЕК»

Ще один програмний РРО для смартфонів, комп’ютерів та POS-терміналів, від Національної електронної біржі та команди розробників Asta.Mobi. «Е-чек» дозволяє робити фіскалізацію, приймати платежі та брендувати чеки. Тариф — 125 грн на місяць без обмеження кількості кас та операцій.

WayForPay

Це — платіжний сервіс, але його наявні клієнти можуть підключати безкоштовний пРРО, що автоматично передаватиме дані про платежі на сервери податкової. На сайті сервісу є довідкові матеріали про те, як підключати та реєструвати пРРО.

Cashalot

Це — десктоп-застосунок, вся інформація про фіскальні операції у ньому зберігається локально. Касир має доступ до вже відправленних чеків у офлайні, каса також може працювати без доступу до інтернету. Вартість — від 980 грн на рік. У сервісу є мобільний додаток та спрощений складський облік.

«СОТА Каса»

Це програмний РРО у хмарі, щоб розпочати роботу з ним, потрібно мати КЕП (електронний підпис) та доступ до інтернету. Можливість підключення POS-терміналів та іншого обладнання. До сервісу інтегровано сервіс оплат Portmone. Вартість — 980 грн на рік. Є онлайн-курс про програмні РРО для підприємців.

Dilovod

Це — онлайн-сервіс для ведення управлінського, бухгалтерського обліку та складання звітності. У ньому у вересні був впроваджений програмний РРО. Програма Dilovod — платна, працює за моделлю підписки, ціни на пакети починаючи від 299 грн на місяць, за РРО доплачувати не потрібно.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук