«Дія. Підпис» оновили. Рухати головою для ідентифікації більше не потрібно

728
Читати на RU

13 січня 2022 року Міністерство цифрової трансформації спростило послугу “Дія.Підпис”. Про це повідомляється на офіційному каналі “Дія” в Telegram.

Якщо раніше для оформлення підпису користувачам було необхідно кивати і повертати голову, щоб програма розпізнала ваше обличчя, то зараз достатньо кліпнути очима. Оновлення протестував Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров:

Федоров зазначив, що до оновлення у юзерів виникали складнощі з процесом ідентифікації по фото. До того ж, з програмою було важко розібратися людям старшого віку, а деякі не могли знайти освітлення, з яким “Дія” б розпізнала обличчя.

Нагадаємо, послугу “Дія. Підпис” запустили 17 травня 2021 року. Це кваліфікований цифровий підпис, який дозволяє авторизуватися на різних порталах держпослуг, отримувати доступ до послуг онлайн, підписувати документи за допомогою смартфона. Серед іншого, користувачі “Дія” мають змогу отримати електронну версію COVID-сертифікату. Щоб користуватися “Дія.Підписом”, потрібно мати біометричний документ у “Дії” — закордонний паспорт чи ID-картка.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук