Booster для бізнесу: Industry 4.0 збільшує прибуток і знижує витрати бізнесу

Читати на RU

Економічні процеси прискорюються, і для того, щоб вижити, бізнесу необхідно використовувати принципово нові бізнес-інструменти Industry 4.0. Клієнти стають вибагливішими — вибирають кастомізовані та екологічні товари, сервіс in touch. Держава створює нові рамки – Green Deal, відповідальне споживання та виробництво. Грати за новими правилами зможуть лише техноцентричні компанії.

Отримати додатковий бустер бізнес може використовуючи інструменти Industry 4.0. Один із недооцінених активів компаній — це бізнес-процеси. Точки зростання, зниження собівартості, мінімізація термінів циклу створення нових продуктів — цілий спектр додаткових можливостей дає реінжиніринг.

Побудувати гнучкі бізнес-процеси та керувати їхньою результативністю у 2022 році можна тільки на основі технологій Industry 4.0.

Поняття «Industry 4.0», також відоме як «четверта промислова революція», було введено у 2011 році німецькою промисловою асоціацією, і розуміється як поєднання фізичного (дані з обладнання, датчиків) та цифрового світу (управлінські дані) у єдину кіберфізичну систему.

Industry 4.0 змінює принципи ринкової конкуренції. Підвищує ефективність роботи бізнесу, забезпечуючи перехід до цифрових технологій.

Industry 4.0 прискорює виробництво продуктів із Smart Factory. Збільшує доступність робочих центрів із предиктивним обслуговуванням (Predictive Maintenance). Контролює якість у режимі онлайн із IIoT Connectivity. Генерує динамічну аналітику процесів із цифровими двійниками (Digital Twins). Управляє та аналізує великі бази даних та інформацію штучним інтелектом (Artificial Intelligence, AI).

Мікс технологій дає змогу випускати більш інноваційні спільні продукти на платформі Промислового Інтернету речей (IIoT), алгоритмів обробки великих даних (Big Data Analyst), машинного навчання та зору (Machine Learning, ML / Machine Vision, MV).

Про те, які суперефекти від впровадження Industry 4.0 отримали українські топкомпанії, такі як «ІНТЕРПАЙП», «Укрпошта», «Астарта-Київ» та «Ковальська», говоритимуть на Trans4mation — першому в Східній Європі форумі Industry 4.0.

Навіщо бізнесу технології Industry 4.0?

  • Smart Factory прискорює терміни виведення нових продуктів ринку на 20–50% і забезпечує на 95+% своєчасне виконання завдань клієнтів.
  • Штучний інтелект (Artificial Intelligence, AI) підвищує якість та швидкість прийняття управлінських рішень, завдяки обробці великої кількості даних та їх варіантів (Big Data).
  • Цифрові двійники (Digital Twins) дають можливість моделювати різні сценарії інвестицій у модернізацію нового обладнання, зміну стратегій управління та бізнес-процесів.
  • Предиктивне обслуговування (Predictive Maintenance, PM) зменшує витрати на ремонт та обслуговування обладнання на 10–40% та його простої на 30–50%.
  • Промисловий Інтернет речей (Industrial Internet of Things, IIoT) забезпечує ухвалення бізнес-рішень на основі отримання в реальному часі достовірної інформації безпосередньо з обладнання, датчиків.
  • Машинний зір (Machine Vision, MV) скорочує витрати на підтримання якості продукції на 10–40%, замінює персонал із виробництва, у службах контролю якості.
  • Машинне навчання (Machine Learning, ML) дає змогу знайти закономірності у великій кількості даних, які людині знайти складно. Прогнозує події в майбутньому для ухвалення управлінських рішень.
  • Віртуальна реальність (Virtual Reality, VR) підвищує якість навчання нових спеціалістів та скорочує витрати на навчання працівників, розробку нових продуктів.
  • Доповнена реальність (Augmented Reality, AR) скорочує витрати на доступ та обробку інформації в реальному часі.

Сучасний бізнес — це мікс новітніх технологій Industry 4.0, креативного менеджменту та нових Sustainability практик.

Розширений підхід Industry 4.0 орієнтується на екологічні технології та готує новий промисловий етап Industry 5.0. У центрі якого знаходиться не надефективність, а баланс ефективності та відповідальності. Green Deal — стратегія, яка має зробити економіку ресурсоефективною. І Sustainable Business Models — бізнес-моделі, які створюють цінність для всіх учасників ланцюга виробництва та споживання. А також переробляють та зберігають ресурси, які допомагають виробляти продукти та послуги.

Саме цим темам буде присвячено перший у Східній Європі форум Trans4mation 2022. На ньому будуть управлінці С-рівня, керівники напрямків бізнесу, менеджери нової економіки. Цього року 800 учасників зберуться 1 квітня у КВЦ Парковий. Квитки за посиланням.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук