Google Chrome поміняє іконку вперше за вісім років. Щоправда, змін не дуже багато

Читати на RU

Google оновить логотип браузера Google Chrome. Як повідомив у Twitter дизайнер компанії Google Елвін Ху, оновлена іконка отримала більш яскраві кольори та втратила об’ємність, бо з неї прибрали тіні, а в усьому іншому новий логотип виглядає так само як і попередній.

«Деякі з вас, можливо, помітили нову піктограму в оновленні Chrome Canary сьогодні. Так! Ми оновлюємо лого бренду Chrome вперше за 8 років. Нові іконки незабаром почнуть з’являтися на ваших пристроях», — написав Елвін Ху.

Дизайнери Google Chrome також помітили, що розміщення певних відтінків зеленого та червоного один біля одного створювало неприємне поєднання, тому ввели дуже тонкий градієнт на логотипі, щоб пом’якшити перехід і зробити піктограму більш привабливою.

Крім того, новий вигляд логотипу браузера адаптували до кожної операційної системи, де він буде працювати.

«Потім ми створили налаштування для ОС. Ми хочемо, щоб іконки були впізнаваними, але також були добре розроблені для кожної ОС. Наприклад, у Windows значки набувають явно градаційного вигляду, коли знаходяться в меню «Пуск» в Windows 10 і 11. Ми адаптуємо роботу Chrome для кожної ОС із такими функціями, як Native Window Occlusion в Windows, підтримка M1 в macOS, віджети на iOS/Android і Material You на Android»

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук