Harman купила українську компанію Apostera. R&D залишиться в Україні

Читати на RU

Міжнародна компанія HARMAN International (входить в Samsung Electronics Co., Ltd) купила українську продуктову компанію Apostera. Про це повідомляється на офіційному сайті HARMAN.

Сторони не розголошують суму угоди, але опитані AIN.UA інвестори стверджують, що компанію рівня Apostera могли купити за $50+ млн.

Apostera займається розробкою mixed reality-систем для європейського та американського автопрому і за 4 роки стала лідером у цій галузі. Історію компанії ми розповідали раніше.

HARMAN International, широко відома як Harman, виробляє та проектує технологічні продукти для автовиробників, споживачів та підприємств по всьому світу, включаючи системи для автомобілів. Станом на 2017 рік це незалежний підрозділ, що є дочірньою компанією Samsung Electronics.

Разом з HARMAN у Apostera з’явився потужний партнер, для якого покупка українського продукту – це можливість вийти на передову в сфері AR/MR-рішень для автомотів.

«HARMAN прагне надавати in-car-рішення зі швидкістю та гнучкістю споживчих технологій разом з надійністю та продуктивністю automotive-grade-рішень. Бесшовне накладання AR на фізичне середовище, як це реалізовано в змішаній реальності від Apostera, сприяє досягненню цієї мети, перетворюючи будь-який дисплей в автомобілі у насичений контекст», – прокоментував угоду Крістіан Соботтка, президент автомобільного підрозділу HARMAN.

«Ми раді приєднатися до HARMAN, візіонера у сфері автомотів-технологій, який задає вектор у діджитал-трансформації галузі. Масштаб і охоплення, які HARMAN надасть нашим технологіям, сприятимуть їх прийняттю за еталон в галузі та забезпечать багатший досвід роботи в автомобілях для більшої кількості водіїв, ніж будь-коли раніше», – прокоментував СЕО Apostera Андрій Голубінський.

Співробітники Apostera приєднаються до автомотів-підрозділу HARMAN. Офіс розробки залишиться в Україні.

Нагадаємо, у компанії працює понад 100 людей. Apostera має 4 фізичні офіси плюс представництво в Шанхаї. З них три R&D: у Києві, Одесі та Санкт-Петербурзі. Основна частина розробки ведеться в Україні – близько 80 осіб, з яких 55 у Києві, решта в Одесі.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук