Google презентував Chrome OS Flex, яку можна встановити на ПК і Mac, щоб перетворити їх на Chromebook

Читати на RU

Компанія Google оголосила про ранній доступ до нової версії Chrome OS під назвою Chrome OS Flex. Як повідомляє The Verge, нова версія ОС Chrome, розроблена для підприємств і шкіл, призначена для роботи на старих ПК і Mac (раніше операційна система Chrome OS була доступна лише на Chromebook, а поставити її на сторонній пристрій було неможливо).

Як працює Chrome OS?

Chrome OS — операційна система компанії Google, що була спроектована для використання на ноутбуках лінійки Chromebook. Ці пристрої заточені під високу швидкість роботи, простоту у використанні та активне використання хмарних обчислень замість ресурсів комп’ютера.

Хмарні обчислення — головна перевага (і недолік) Chrome OS. Наприклад замість використання Microsoft Office користувачам пропонується використовувати сервіси Google — Docs, Sheets і тому подібні. Вони працюють прямо в браузері й практично не навантажують систему.

При цьому на Chrome OS неможливо встановити програми створені для Windows чи macOS. Проте доступна вся бібліотека додатків Google Play (адже Chrome OS, як і Android побудована на ядрі Linux).

Тобто користувачі Chrome OS отримують швидкий пристрій, заточений під використання хмарних сервісів пристрій з можливістю використовувати додатки для смартфонів та планшетів під управлінням Android. Фактично Chrome OS вже давно створення для використання на застарілих чи просто малопотужних пристроях, але можливість встановити на них цю операційну систему з’явилась лише зараз.

Як встановити Chrome OS Flex на сторонній пристрій?

Перед презентацією раннього доступу Google тестували Chrome OS Flex зі своїми співробітниками та іншими великими клієнтами, проте це все ж ранній випуск і в компанії попереджають, що користувачі можуть зіштовхнутися з проблеми.

«Важливо знати, що Chrome OS Flex все ще знаходиться в ранньому доступі та доступний на каналі розробників. Він постійно вдосконалюється, але слід очікувати помилок. У найближчі місяці буде доступна стабільна версія Chrome OS Flex, і тоді клієнти CloudReady отримають безкоштовне оновлення до Chrome OS Flex», — заявили в Google.

Тому радимо спочатку не встановлювати Chrome OS Flex, а зробити пробний запуск безпосередньо з USB-накопичувача, щоб вирішити чи потрібна вам така операційна система. Для цього необхідно:

  • Перейдіть за посиланням, заповніть форму запиту для доступу до ранньої версії Chrome OS Flex та натисніть «Try Chrome OS Flex».
  • Через 15-20 хвилин вам на вказану пошту прийде лист з підтвердженням доступу і посиланням на завантаження нової операційної системи.
  • Відкрийте завантажений файл і створіть завантажувальний USB-накопичувач Chrome OS Flex.
  • Використовуйте USB-накопичувач з Chrome OS Flex, щоб завантажити пристрій, на якому хочете запустити нову операційну систему.

З детальними інструкціями по кожному кроку можна ознайомитися за посиланням.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук