Як гарантовано отримати роботу в ІТ після курсів: ІТ-школа A-Level

Читати на RU

A-Level – найбільша та єдина IT-школа Харкова, яка гарантує своїм успішним випускникам працевлаштування на юридичному рівні. Вже понад 5 тисяч студентів різного віку закінчили в школі курси з актуальних IT-напрямків, освоїли нову професію з нуля та розпочали своє кар’єрне зростання.

Понад 80 компаній-партнерів раді бачити випускників A-Level у своїй команді. Студенти A-Level працюють у Nix Solutions, EPAM Systems, SoftServe, Sigma, GlobalLogic, Luxoft, Artjoker, Lazy Ants та інших відомих компаніях.

Як IT-школі A-Level вдалося за короткий термін завоювати довіру стількох партнерів та забезпечити своїм випускникам гарантію працевлаштування? Які завдання ставить перед собою школа у майбутньому? Обговорімо найцікавіші питання.

Умови отримання сертифіката в IT-школі A-Level

У наш час сертифікати мають низьку цінність, адже на будь-якому курсі можна отримати «корочку» за присутність на заняттях та активну участь. A-Level практикує зовсім інший підхід до навчання.

Кожен новий студент школи підписує договір, у якому зазначено умови отримання сертифіката після закінчення курсу.

Серед них:

  • виконання понад 80% домашніх завдань із дотриманням дедлайнів;
  • відвідування понад 80% занять;
  • успішна здача всіх модулів на 80 балів та вище (зі 100);
  • захист фінального проєкту та технічна співбесіда.

Зважаючи на такий жорсткий контроль успішності, студенти не втрачають мотивацію, багато практикуються, заглиблюються в матеріал, намагаються викладатися по максимуму. А школа, своєю чергою, має високий рівень довіри серед компаній-партнерів, тому що видає сертифікати лише успішним студентам, які готові розпочати виконання робочих завдань.

За період існування A-Level до школи надійшло понад 5000 студентів на всі напрямки. Статистика A-Level показує, що в середньому лише 30-40% студентів доходять до кінця курсу та успішно закінчують навчання. З них ми працевлаштували вже близько 1500 випускників навіть у тих напрямках, які не передбачають гарантованого працевлаштування.

Щодо курсів без гарантії працевлаштування, умови отримання сертифіката залишаються такими ж. Тому сертифікат A-Level є вагомою конкурентною перевагою наших випускників для роботодавців. Рекрутери A-Level допомагають знайти відповідну вакансію та пройти співбесіди абсолютно кожному студенту, який успішно закінчив курс!

Обов’язковими вимогами більшості компаній є: знання англійської мови, наявність портфоліо, soft-скіли.

Тому A-Level надає своїм студентам як бонус: безкоштовні заняття з англійської мови, заняття зі складання резюме. Випускники більшості курсів здають фінальний проєкт, яким можуть одразу поповнити своє портфоліо ще до початку роботи.

6-місячна програма навчання

Рекрутинговий відділ A-Level регулярно аналізує ринок затребуваних вакансій у сфері IT, вивчає, які напрями будуть найперспективнішими в найближчі кілька років, відстежує вимоги роботодавців.

Ми враховуємо не лише загальну кількість вакансій з окремих напрямків, але й сегментування попиту залежно від професійного рівня спеціалістів.

Тому в A-Level можна знайти курси з актуальних та перспективних напрямків: програмування, дизайн, тестування та менеджмент.

На щастя чи на жаль, сучасному ринку IT недостатньо базових знань однієї мови програмування, щоб кандидат міг претендувати на позицію trainee чи junior-спеціаліста. Найчастіше компанії вимагають ще й базові знання найпопулярніших фреймворків.

Щоб наша програма повністю відповідала вимогам роботодавців та дозволяла людям впевнено освоїти роботу з потрібними інструментами, ми обрали 6-місячне навчання. За цей термін студенти встигають освоїти базові навички роботи з певною мовою програмування та необхідним фреймворком. Наприклад, на курсі Front-End наші студенти навчаються використовувати фреймворк React.js.

Саме завдяки такому комплексному та поглибленому підходу компанії-партнери гарантують нашим випускникам працевлаштування на відкриті вакансії.

Розширення школи A-Level в Україні

За 6 років роботи ми справді досягли багато чого. Але зупинятись не планують.

Мета A-Level: відкрити IT-школи з гарантованим працевлаштуванням у всіх великих містах України, щоб кожен охочий міг освоїти новий напрямок та почати отримувати гідну зарплату. Вже стартував набір на курси A-Level у Києві.

Для мешканців невеликих міст та сіл ми готуємо свою платформу для онлайн-освіти. Бета-версію буде запущено вже у березні 2022 року! Тому незабаром до школи можна буде приєднатися з будь-якого куточка світу.

Паралельно зараз запущено й інші проєкти:

  •  A-Level Space – освітній простір для бізнесу;
  •  A-Level Kids – IT-курси для дітей та підлітків за напрямками, що мають найбільший попит (Робототехніка, IT-Логіка, Web-дизайн, Розробка ігор, Основи програмування на Python).

Що кажуть про A-Level?

В A-Level зараз працює близько 82 практикуючих викладачів та 12 штатних співробітників. Кожен член команди робить свій внесок у розвиток школи та готовий поділитися своїм досвідом.

«У школі A-level я почуваюся комфортно. Мені подобається, що є повна свобода дій щодо вдосконалення програми, підтримка ініціатив. Так ми впровадили «домашній проєкт», який став фішкою курсу! Адміністратори беруть усі організаційні питання на себе та допомагають у будь-який момент. Тому я можу повністю зосередитись на викладанні та не відволікатися. Звичайно, будь-який процес можна покращувати. Тому мене дуже тішить відкритість працівників школи до змін та сміливість при їхньому впровадженні», — Роман Ратінов, викладач та куратор курсу PM.

«Я у команді A-level вже понад 5 років. Мене прийняли молодим спеціалістом і дали можливість розробити зручну методику навчання, що базується на власному досвіді. Ми росли й розвивалися разом. Дякуємо за довіру, постійну підтримку в організації навчального процесу, а також за можливість вносити зміни до програми, щоб йти в ногу з часом», — Олена Фоміна, викладач курсу Web Design та «Графічний дизайн».

«A-level – чудова школа як для студентів, так і для викладачів. У школі є широкий спектр курсів, що покриває всі сучасні технології та напрямки. Навчальні програми забезпечують глибоке занурення у конкретну технологію. Також варто зазначити, що програми є досить тривалими за терміном, що сприяє високій якості підготовки студентів.

Як викладач я можу сказати, що у колективі позитивно заряджена атмосфера. Адміністратори завжди допоможуть або підкажуть, якщо виникне будь-яке запитання у викладача чи студента. Лекції відбуваються у дружньому спілкуванні зі студентами, з максимальним залученням до процесу навчання», — Лопушко Ігор, викладач курсу .Net/C#.

Детальніше ознайомитися з відгуками ви можете на сайті DOU, де зібрано понад 100 реальних відгуків студентів A-Level про різні напрямки, підхід до навчання, роботу з викладачами та перші успіхи після курсу.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук