Дуров може обмежити роботу телеграм-груп в Україні (UPD)

2
Читати на RU

Засновник Telegram росіянин Павло Дуров заявив, що може частково або повністю обмежити роботу телеграм-груп в Україні. Причина, начебто — розповсюдження фейків про «події в Україні».

«Ми не маємо фізичної можливості перевіряти всі публікації каналів на правдивість. Закликаю користувачів з Росії та України із сумнівом ставитися до будь-яких даних, які поширюються в Telegram зараз», — написав Павло Дуров у своєму каналі.

Дуров зазначив, що роботу месенджера обмежать «у разі ескалації конфлікту».

Редакція AIN.UA вважає таку позицію максимально лицемірною та засуджує її. По-перше, Росія вже напала на Україну і випустила більше 300 ракет в будинки, школи, садочки, лікарні, по цивільним. Важко уявити, що для Дурова «ще більша ескалація». По-друге, та кількість скарг, які українці і люди з усього світу відправляють на канали, що розповсюджують інформацію, неймовірна — відслідкувати пару сотень таких каналів не має бути проблемою. Їх блокування допоможе швидшому розповсюдженню правдивої інформації і не дасть місця фейкам. На разі виглядає, що Дуров і Telegram займають саме проросійську позицію.

UPD. Через 10 хв після виходу першої новини Дуров заявив, що ніяких змін у роботі сервісу не буде. Це лише підтверджує той факт, що його команда і далі сприятиме розповсюдженю фейків і ніяк не буде з ними боротись.

Залишити коментар

Коментарі | 2

Пошук