Запустили сайт, де можна повідомити про пошкодження внаслідок війни

Читати на RU

KSE Institute разом з Офісом Президента України та Міністерством економіки запустили проект «Росія заплатить». На його сайті кожен може залишити дані про будівлі, підприємства, дороги та інші об’єкти, що були зруйновані і продовжують руйнуватися в результаті війни, яку Росія розв‘язала проти України 24 лютого.

Подати інформацію про пошкодження можна також через чатбот Damage_in_ua.

Ці дані потрібні українському уряду для оцінки збитків, яких зазнала держава та громадяни України внаслідок російської агресії та формування позовів до Росії у міжнародних судах про відшкодування цих збитків, — зазначають в KSE Institute

  • За 14 днів війни команда сайту «Росія заплатить» отримала та опрацювала понад 1800 повідомлень від громадян, уряду та місцевих органів влади. Згідно з їхніми даними, в ході бойових дій на українській території пошкоджено або повністю зруйновано щонайменше 200 освітніх закладів, 30 закладів охорони здоров’я, 8 церков, 1600 житлових будинків, 19 адміністративних будівель, 23 заводи та їх склади, 12 аеропортів, 5 ТЕС / ГЕС, понад 15 000 км автомобільних доріг, 5000 км залізничних шляхів, 350 мостів та мостових переходів. 
  • За попередньою оцінкою KSE Institute, загальна оціночна вартість пошкоджених та зруйнованих об’єктів може складати до 1,5 трлн грн або до $54,3 млрд. Ця цифра не враховує збитки, завдані природнім ресурсам, тваринному господарству, запасам компаній, рухомому та військовому майну, майну телеком-операторів.
  • Вся інформація про руйнування — конфіденційна. Публічно буде доступна лише узагальнена статистика повідомлень та пошкоджених об’єктів.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук