Etsy, еBay, Joom, Wish та Shopify скасували комісію для українських продавців

Читати на RU

Міжнародні маркетплейси Etsy, еBay, Joom, Wish та Shopify на прохання «Укрпошти» ввели пільги для продавців з України. Вони скасували комісію за торгівлю на платформах.

  • Wish повернув щомісячну комісію за лютий всім продавцям з України, а також скасував всі комісії для українських мерчантів строком на 6 місяців.
  • Shopify також не стягуватиме плату з українських продавців та партнерів. Також маркетплейс виділить кошти на надання гуманітарної допомоги через партнера Flexport.
  • Joom від 14 березня тимчасово скасував комісію. Від 24 лютого до настання розрахункового періоду маркетплейс зробив виплату усім мерчантам. Маркетплейс запевнив, що до українських магазинів не будуть застосовуватися жодні штрафи чи песимізації. Також менеджер Joom, який працює з українськими продавцями, допомагає тим, хто вирішив тимчасово закрити магазин.
  • Etsy «обнулив» рахунки продавців за лютий. Це означає, що українським підприємцям не потрібно сплачувати комісію, а також витрати за промо товарів за лютий.
  • Раніше еBay застосував політику захисту продажів щодо українських продавців: до 20 березня всі відправлення від продавців з України перебували під захистом INR. Тобто маркетплейс не приймав негативні відгуки покупців на товари українських продавців. В компанії розуміють, що через тимчасовий російський напад терміни доставлення товарів можуть збільшуватися через незалежні від них обставини.

    Global eBay також розпочав збір грошей для підтримки України: маркетплейс закликав своїх працівників по всьому світу жертвувати кошти, а компанія зі свого боку подвоїть кожну пожертву до $10 000.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук