«Нова Пошта» відправила IT-відділ у неоплачувану відпустку — ЗМІ

Читати на RU

Співробітників IT-департаменту «Нової Пошти» відправляють у неоплачувану відпустку заднім числом. Працівники отримали лист від керівництва поштового оператора, який опинився в редакції DOU. В компанії підтвердили факт такого рішення, але стверджують, що все відбувається «за згодою сторін».

Що кажуть співробітники 

В листі керівництво просило взяти неоплачувану відпустку з 1 по 15 березня, тобто за дні, що вже минули. Співробітникам, що працювали в цей період, компанія пообіцяла виплатити робочі зміни, проте таких було зовсім небагато, зазначає джерело.

«Всі співробітники ОП [офісу підтримки — ред.] в березні йдуть у відпустку: з 01.03 по 15.03 — відпустка власним коштом. Хто написав та оформив в 1С — молодці, хто цього не зробив — прошу сьогодні написати. Це стосується і аутстафу, і штату. Відпустка має бути написана незалежно від того, чи залучали вас до роботи. Тим, кого залучали, все буде підраховано та оплачено (або вже оплачено штатним)», — йдеться в листі. 

Один з анонімних співробітників департаменту зазначив, що рішення про відпустку було примусовим. Більшість адекватно оцінили ситуацію і добровільно ухвалили відпустку.

З особистого листування співробітників IT-департаменту «Нової Пошти», що перебуває в розпорядженні DOU, випливає і те, що фахівці зазнають і фінансових втрат через зменшення обсягу грошової винагороди.

Дехто із фахівців зазначив, що оплата за роботу буде суттєво меншою, ніж до війни, бо в компанії не вистачає бюджету на зарплати. Інших анонсів щодо роботи IT-департаменту його керівництво не робило.

Текст листа. Джерело: DOU

Що кажуть в компанії

Представник «Нової Пошти» підтвердили, що відправили співробітників у неоплачувані відпустки. За словами керівництва, це відбувалося «за угодою сторін», а не примусово, як кажуть фахівці. 

В компанії розповіли про проблеми. З початком війни робота оператора фактично зупинилася. Деякі підрозділи стали недоступними через бойові дії або окупацію, низка працівників виїхали в інші міста або за кордон і не виходять на роботу.

«Більшості працівників ми не можемо наразі запропонувати ті обсяги роботи, які компанія надавала в довоєнні часи, оскільки в останній тиждень лютого ми зафіксували повне падіння вантажообігу і доходів компанії», — коментують в «Новій Пошті».

Представники компанії зазначили, що виплатили частину заробітної плати тим працівникам, які залучалися до роботи у березні. З відновленням роботи обіцяють відновити і обсяги фінансування зарплати.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук