Катерина Костерева, Terrasoft, про вихід з російського ринку

На початку березня 2022 року українська компанія Terrasoft оголосила, що розриває усю роботу з клієнтами та партнерами з РФ та РБ. AIN.UA спитав у засновниці та керівника компанії Катерину Костереву про це рішення та про те, як її бізнес живе під час війни.

Ви повністю йде з російського ринку. Не лишаєтесь ні напряму, ані через партнерів?

Все правильно, ми повністю і назавжди йдемо з ринків РФ та Білорусі. Від початку війни ми не отримуємо доходів з цих ринків і не будемо отримувати їх у майбутньому. Наша компанія не поставляє продукти Creatio, оновлення та підтримку в цих країнах. Припиняємо будь-яку діяльність, пов’язану із цими географіями як напряму, так і через дилерів, розриваючи усі партнерські контракти.

Коли прийняли це рішення, чи складно було прийняти?

Рішення було прийняте у перші години війни, і вже 24 лютого ми приступили до його реалізації. Не могли вчинити інакше і не розглядали інших варіантів. Як і уся решта світу, ми сфокусувалися на тому, щоб якомога скоріше розірвати усі зв’язки з цією країною.

Яку частку доходу втратили, як плануєте її компенсувати?

Розмір бізнесу на цій території жодним чином не міг повпливати на наше рішення, ми просто не могли лишатися на цьому ринку.

Terrasoft входить до групи компаній Creatio з широкою географією присутності, наші клієнти є у більш ніж ста країнах світу. Останніми роками основний дохід Creatio отримує від регіонів Америки та Європи, і ми продовжуватимемо максимально активно розвивати глобальні ринки.

Як компанія живе і працює за умов війни? Чи скорочували штат, зменшували зарплати, відправляли людей у відпустку?

Ми не скорочували штат або зарплати. Наше завдання — допомогти команді пройти крізь це випробування і забезпечити фінансову стабільність. На щастя, вдалося перевезти 520 співробітників з родинами на захід України.

Чи зупиняли операційну діяльність? Як працюють офіси у фронтових зонах?

Наш офіс знаходиться в Києві. Наразі більша частина команди працює в хабі на заході України, але звісно, ми повернемося до київського офісу після перемоги.

Завдяки тому, що усі системи працюють в хмарі, а команда уже звикла до віддаленої роботи за два роки ковіду, вдається забезпечити безперервність робочих процесів. При тому багато хто суміщає активну волонтерську діяльність та підтримку робочих процесів.

Чи з’явились у вас нові ініціативи через війну (волонтерство, благодійність, евакуація співробітників)?

Creatio підтримує Україну по всіх перерахованих напрямках. Про нашу позицію та усі ініціативи ми пишемо на сайті.

Окрім релокації та розселення співробітників ми фінансово підтримуємо армію та волонтерські проекти. На даний момент компанія інвестувала у підтримку уже більше 10 млн грн.

Також ми надаємо платформу Creatio громадським та державним організаціям. Зокрема, її уже використовують для відслідковування та координації гуманітарної допомоги, а також для автоматизації роботи центру обслуговування для біженців.

Паралельно ми запустили програму підтримки українського бізнесу, в рамках якої надаємо спеціальні умови по цінах на Creatio для українських компаній.

Наші люди також активно залучені до волонтерських проектів, допомагають ЗСУ та Теробороні, вивозять тварин із зон бойових дій, чинять спротив у інформаційному просторі. Уся команда Terrasoft, як і вся країна, працює над однією метою — перемога України.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук