Теронліфанс: дві дівчини зібрали більше 5 млн грн для ЗСУ, ТРО та волонтерів через Twitter

Читати на RU

«Теронліфанс» – саме так, схрестивши терміни Тероборона і Onlyfans – назвали свій проект Настя з Білорусі та Настя з України (прізвища не називають). Вони допомагають збирати кошти на допомогу українській армії, медикам та волонтерам з допомогою незвичного для таких цілей інструменту – нюдсів.

Про те, як працює Теронліфанс та наскільки це ефективно, дівчата розповіли журналістам НВ. AIN.UA пропонує найцікавіші тези.

Машина – за нюдси

Коли почалася війна, Настя була у відпустці в Загребі. У Києві, де вона жила, у неї залишилося майно, тварини, робота, друзі. Дівчина хотіла допомогти: почала публікувати у Twitter, де у неї був доволі популярний акаунт, інформацію про те, кому потрібна допомога, як можна виїхати за кордон, як і куди жертвувати гроші тощо.

На третій день війни Насті написали із проханням знайти машину з Харкова. Її пости про допомогу зібрали багато лайків і ретвітів, але результату не було. Тоді Настя пообіцяла надіслати нюдси тому, хто знайде машину. Це допомогло — машина знайшлася досить швидко.

Наступного ранку Настя отримала десятки повідомлень з пропозицією надіслати їй грошей за відверті фото. Дівчина запропонувала відправляти гроші ЗСУ. Твіти про це швидко набули популярності, і вже надвечір її подруга намалювала арт і логотип проекту Теронліфанс.

Як працює збір коштів

  1. Охочим долучитися до збору коштів потрібно спочатку відправити пожертву для української армії. Підійде будь-який донат — від спецрахунку ЗСУ у Нацбанку та великих фондів на кшталт «Повернись живим» до адресної допомоги місцевим ТРО.
  2. Коли гроші відправлені, зробити скриншот транзакції та відправити одній із дівчат, які є у списку Теронліфанс у Twitter.
  3. Через невеликий проміжок часу ви отримуєте фото.

В перші ж дні вдалося зібрати близько 200 000 грн.

«Стало зрозуміло, що це працює, — розповіла Настя. — В твіттері багато дівчат люблять постити нюдси по четвергах. Ми лише направили це в потрібне русло. І до нас почали приходити ці дівчата з проханням приєднатися».

Зараз у Теронліфанс близько 10 учасниць, яких можна знайти через Twitter організації. Ще 15 приєдналися до руху анонімно – просто віддали свої знімки. 

У середньому люди жертвують близько 5000 грн, найчастіше надсилають скріншоти із сумами близько 1000−1500 грн.

«Найменший донат — був на 50 грн, найбільший — на $3000. Таким донатерам ми надаємо безкоштовні передплати на онліфанси моделей, які нам їх і виділили», — розповідає Настя.

З перерахованих грошей самі дівчата собі нічого не забирають – все йде на благодійність. Увечері всі звітують про виконану роботу, після чого відбувається підрахунок зібраної допомоги. На момент написання статті дівчата мотивували відправити понад 5,1 млн гривень на допомогу армії.

Але є нюанси

Деякі користувачі розсилають скріншоти відразу декільком дівчатам. «Для таких у нас окремий зошит та публічна ганьба після перемоги», — каже Настя.

Вони планують працювати аж до перемоги України — після війни проект буде закрито.


Нагадаємо, перевірені рахунки для збору коштів на ЗСУ, медичну та гуманітарну допомогу – у статті по лінку нижче.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук