У Twitter почали масово банити українських активістів — з чим це пов’язане

Читати на RU

4-5 квітня 2022 року українські користувачі Twitter помітили, що акаунти багатьох українських військових, журналістів, активістів та волонтерів заблоковані. Вони почали робити репости цієї новини, тегаючи керівників Twitter. AIN.UA звернувся до активістів, що зокрема займаються комунікацією з Twitter та Facebook, з приводу цієї хвилі банів.

  • Ця хвиля банів вирізнялася тим, що під обмеження потрапили багато відомих активістів-тисячників, приміром, волонтерка Меланія Подоляк, один із організаторів подкасту «Право на поплаву» журналіст Валерій Агєєв та багато інших.
  • За словами активістів, що займаються розбанами українських користувачів (і захотіли лишитися анонімними), під бан попало щонайменше 10 відомих українських користувачів Twitter, із тисячами підписників. Під час війни, коли Twitter разом із іншими соцмережами використовується для інформування і координації дій, такі бани можуть бути дуже шкідливими.

«За нашим даними бани, suspension або content warnings отримали щонайменше десять про-українських тисячників, ще кілька писали про спроби скарг з зокрема з території Німеччини (яка зобов’язує Twitter про це повідомляти об’єкту скарги)», — повідомляють вони.

  • Частково доступ уже відновили. Причини для банів були дуже різні: від неправильно інтерпретованих як погрози повідомлень і неприйнятних зображень і до скріншота з фільму Тарантіно «Скажені пси».
  • Twitter та інші соцмережі зазвичай мають команди, що моніторять та зупиняють координовані або помилкові бани. «На нашу думку, в цій ситуації було доречно сформувати спеціальну команду по російсько-українській війні з хорошим розумінням контексту та здатністю швидко реагувати на його зміни», — вважають активісти.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук