Фонд SID Venture Partners інвестував в The Credit Thing та The Breakfast 

Читати на RU

Український венчурний фонд SID Venture Partners оголосив про дві нові інвестиції. Фонд вклався у фінтех-стартап The Credit Thing (колишній Koto від засновників Monobank) та додаток для знайомств за сніданком The Breakfast.

The Credit Thing — це банківський додаток, який запустили співзасновники Monobank Олег Гороховський та Михайло Рогальський в Британії. Додаток націлений на near prime-ринок, тобто на клієнтів, які не можуть отримати кредит у класичному банку.

Зараз у стартапу понад 20 000 клієнтів і чотирикратний коефіцієнт конверсії. Деталей угоди сторони не розкривають, але відомо, що загальна сума інвестицій в компанію складає 4,8 млн фунтів.

Фото: The Credit Thing

The Breakfast — мобільний додаток, за допомогою якого користувач може знайти компаньйона для сніданку. Програма працює за форматом підписки. Тиждень використання коштуватиме $2,99. Місячний тариф — $9,99. 

The Breakfast запустили Етері Санеблідзе та Ліза Орешкіна у 2018 році. Додаток працює у Києві, Нью-Йорку, Лондоні та Берліні. В РФ, де стартап працював раніше, його діяльність зупинена. Компанія зареєстрована в Португалії, де зараз живуть засновниці.

Фото: The Breakfast

За час повномасштабної війни SID Venture Partners вже втретє оголосив про інвестиції. Раніше фонд вклався в проект Orderly Protocol, NEAR Protocol, Elai.io, Mindist та SPOKK. Також SID Venture Partners залучає додаткових інвесторів на спеціальних умовах. Потрібно вкласти до $5000 і мати експертизу в IT-сфері.

SID Venture Partners — український венчурний фонд, який заснували у 2021 році. Фонд вкладає гроші технологічні стартапи на ранніх стадіях фінансування. Управління фондом здійснюють 9 представників української ІT-індустрії. Серед них співзасновник Sigma Software та Clean.io Дмитро Вартанян і співзасновник Ideasoft Андрій Лазоренко.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук