З початком війни продаж ігор в Україні впав у 10 разів – GameDev DOU

Читати на RU

Повномасштабна війна росії проти України позначилася на індустрії ігор – продаж впав удесятеро, а реалізація консолей повністю зупинилася. Про це для GameDev DOU розповіли представники компанії ERC, що є офіційним дистриб’ютором PlayStation та консольних ігор в Україні.

Згідно з даними ERC, якщо в 2021 році в середньому продавалося по 3980 дисків на тиждень, то в перші дні війни ця кількість зменшилася у 10 разів. Також зупинилися продажі консолей – як нового так і попереднього покоління. Як зазначають в компанії, до закінчення війни можна не очікувати на їх відновлення, оскільки консолі не входять до категорії критичного імпорту.

Топ-20 найпопулярніших ігор за кількістю продажів в українському ритейлі. Березень 2022
Джерело: DOU

Говорячи про диски, в ERC додали, що після звільнення півночі країни від окупантів і відкриття більшої кількості магазинів – продажі все ж зросли. На момент виходу дослідження, щомісячний продаж ігор в ритейлі приблизно у 4–5 разів менший за довоєнні показники. Однак, можна припустити, що цифра буде збільшуватись – наразі в Україні продаються залишки зі складів, які були завезені до війни. Нових поставок не відбувається.

Також в ERC передбачають, що рівень продажів в українському ритейлі швидко відновиться після перемоги України.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук