Starlink дозволив брати «тарілку» в подорож за додаткову плату

Читати на RU

За додаткову щомісячну плату абоненти Starlink зможуть взяти «тарілку» в будь-яке місце, де є активне покриття інтернету. Про це пише The Verge.

  • Це зробить можливим підключення у віддалених місцях, які, ймовірно, ніколи не будуть охоплені 5G.
  • Клієнти Starlink можуть додати нову послугу в обліковому записі. Вона коштує $25 на додаток до щомісячної підписки в $110.
  • Starlink поки не підтримує використання в момент подорожі, але компанія стверджує, що активно працює над рішенням для транспортних засобів.
  • Раніше засновник SpaceX Ілон Маск писав, що компанія працює над рішенням, яке дозволить Starlink підключатися до автомобіля і підтримувати зв’язок.
  • На разі Starlink споживає 60-70 Вт, у порівнянні з показниками 80-100 Вт, які були рік тому.
Фото Нілая Пателя / The Verge

27 квітня Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що компанія SpaceX вже зареєструвала українське представництво Starlink Ukraine («Старлінк Юкрейн»). Федоров анонсував, що Starlink готується до відкриття офісу в Україні в середині квітня. Офіс необхідний для офіційного запуску Starlink в Україні.

На другий день після початку повномасштабної війни Федоров звернулися до Ілона Маска в соцмережах і той, надіслав Україні перші станції з безоплатною прошивкою. Через відсутність сертифікації раніше і виник казус, при якому цивільним наче забороняли використовувати термінали Starlink, їх основним завданням була робота на об’єктах критичної інфраструктури. Станом на сьогодні проблему наче вирішили.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук