Хакери «поклали» Rutube. Ним у РФ хотіли замінити YouTube

Читати на RU

9 травня хакери здійснили кібератаку на російський відеохостинг RUTUBE. Про це повідомили в Telegram-каналі «RUTUBE вещает».

  • У повідомленні йдеться, що слідом за сайтами російських відомств, які протягом останніх двох місяців постійно піддавалися кібератакам, хакери дісталися до RUTUBE. Відеохостинг зазнав потужної кібератаки і не працює.
  • Оперативна група реагування нібито працює над відновленням доступу до відеосервісу. Про кібератаку стало відомо 9 травня о 7:00. На момент виходу матеріалу інформацію про відновлення роботи не публікували.
  • Через годину після інциденту на каналі повідомили, що фахівці локалізували проблему. Також відомо, що третім особам не вдалося отримати доступ до відеоархіву. Вся бібліотека збережена на сервісі. Наразі ведуться роботи з відновлення інфраструктури хостингу.

На новину також відреагував Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, опублікувавши скрін публікації. Він натякнув, що це одна із акцій ІТ-армії, яка таким чином «завдала превентивний удар» по відеохостингу, де планували показувати парад перемоги в РФ. Це також показовий момент, адже Rutube задумували, як альтернативу найбільшому відеохостингу YouTube, однак російський сервіс не працює.

«А я вам зараз покажу, звідки на Rutube готувався напад. І якби за 6 годин до параду не було б відключено сервери — чотири сервери, я зараз покажу материнські плати, привіз — вони б показали всім цю маячню…» — написав міністр.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук