Китайські компанії Lenovo та Xiaomi тихо виходять з РФ

Читати на RU

Під тиском санкцій китайські технологічні гіганти Lenovo та Xiaomi покидають ринок РФ, однак роблять це без публічних заяв. 

  • Про вихід обох компаній пише The Wall Street Journal, посилаючись на власні джерела. Ні Lenovo, ні Xiaomi ніколи не публікували офіційних позицій про повномасштабну війну в Україні, або про бізнес у РФ. Причина — Пекін виступає проти західних санкцій.
  • На початку квітня в ЄС оголосили про пакет санкцій, в якому була заборона на експорт напівпровідників у РФ. Саме через це китайські компанії зупиняють роботу в РФ. 
  • Великі американські компанії з виробництва мікросхем, які постачають їх китайським компаніям, самі наполягають на тому, щоб клієнти дотримувалися правил. Інакше їхні напівпровідники потрапляли, наприклад в смартфон Lenovo чи Xiaomi, а пізніше відправляться в РФ. Компанії слідкують, щоб цього не трапилось.
  • Експорт технологічної продукції Китаю в Росію різко впав у березні: постачання ноутбуків скоротилися на 40%, смартфонів – майже на дві третини, а експорт мобільних базових станцій – на 98%, згідно з останніми даними уряду Китаю.

Xiaomi — другий за розміром продавець на ринку смартфонів в РФ, після Samsung. Ця компанія також скоротила постачання до РФ, а один з дистриб’юторів, що працює в регіоні, заявив The Wall Street Journal, що останніми тижнями постачання не було.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук