Киянин продавав документи для незаконного виїзду чоловіків за кордон. Його викрили

Читати на RU

Кіберполіція викрила групу зловмисників, які організували бізнес з продажу документів для виїзду українців призовного віку за кордон через Telegram. Шахраї, однак, замість довідок про непридатність до служби виготовляли витяги з реєстру про фігурування «замовників» у кримінальних справах. За місяць вони ошукали 34 осіб і привласнили понад 1,2 млн гривень, повідомляє пресслужба відомства.

Деталі схеми

  • 17-річний киянин зібрав команду з 11 осіб та створив Telegram-канал під назвою «Виїзд з України». Через нього шахраї приймали замовлення на виготовлення нібито легальних документів, з якими українці призовного віку змогли би перетнути кордон України.
  • Як зазначають в Кіберполіції, замість довідок про непридатність до служби, «клієнти» отримували підроблену довідку про нібито фігурування у кримінальних провадженнях. Зловмисники вказували, що з цим нічого зробити не можуть і грошу не повертатимуть.
  • В середньому послуги з підготовки фіктивних документів коштували 1000 євро.
  • Загалом за час повномасштабної війни Кіберполіція отримала майже 700 звернень громадян про випадки шахрайств, пов’язаних із воєнними діями. Серед зловмисників — псевдоволонтери, псевдорієлтори, псевдоперевізники та підроблювачі документів для виїзду за кордон.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук