У Варшаві відкриють центр Дія.Бізнес для вимушених переселенців

Читати на RU

17 травня 2022 року у столиці Польщі Варшаві запрацює центр підтримки підприємців Дія.Бізнес Про це повідомляє сайт Мінцифри.

Ось яку допомогу там можна отримати:

  • консультації щодо відкриття бізнесу в Польщі;
  • консультації щодо отримання статусу біженця або інших правових підстав перебування на території Польщі;
  • надання інформації щодо проживання і працевлаштування в Польщі.

Також можна підписатися на сторінки центру у Варшаві в соцмережах: Instagram, Facebook, Telegram.

Через повномасштабну війну понад 3 млн українців виїхали в Польщу. Сусідня країна прийняла найбільшу кількість українських вимушених переселенців.

До початку повномасштабної війни Росії проти України працювало 11 центрів Дія.Бізнес: Харків, Миколаїв, Одеса, Черкаси, КНУ імені Тараса Шевченка, Полтава, Ужгород, Буча, Тернопіль, Кривий Ріг, Кременчук.

Наразі відбувається відбудова центру Дія.Бізнес у Бучі, який був зруйнований під час російської окупації. Більшість центрів Дія.Бізнес наразі функціонують як гуманітарні центри для координації допомоги.

Центри Дія.Бізнес у Тернополі та Ужгороді функціонують у звичному форматі, але додатково допомагають підприємствам із релокацією, адаптацією до нових умов, рестартом і відновленням діяльності.

Центр Дія.Бізнес у Варшаві відкривається Міністерством цифрової трансформації України в партнерстві з Міністерством економічного розвитку та технологій Польщі, Польською агенцією інвестицій та торгівлі й компанією Mastercard.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук