Apple тестує порт USB-C на iPhone. Він може прийти на заміну Lightning

Читати на RU

Apple тестує розʼєм USB-C на майбутніх моделях iPhone. Як стверджує видання Bloomberg, він може прийти на заміну традиційного Lightning, а для сумісності аксесуарів зі старим роз’ємом компанія випустить спеціальний адаптер. Перехід на USB-C стане другою зміною порту в історії iPhone.

  • За даними анонімних джерел Bloomberg, основною причиною зміни роз’єму є закон Євросоюзу, який зобов’язуватиме всіх виробників смартфонів використовувати USB-C. Так Apple відповідатиме новим вимогам.
  • Як пише видання, цей крок може створити плутанину для клієнтів. Відомо, що USB-C здатен забезпечувати набагато більш високу швидкість передачі даних. До того ж, роз’єми на iPhone будуть сумісні з багатьма сторонніми зарядними пристроями, такими як для гаджетів на ОС Android. Більшість iPad і Mac вже обладнані USB-C.
  • Одночасно, Lightning використовується в смартфонах Apple, навушниках AirPods, пультах для Apple TV, акумуляторах MagSafe і зарядних пристроях MagSafe Duo. Адаптер USB-C, який розробляється, міг би вирішити проблему, але незрозуміло: Apple буде включати його в коробку чи змусить клієнтів платити за нього додатково. 
  • З 2007 по 2011 роки, нагадаємо, смартфони Apple були обладнані 30-контактним портом. Компанія перейшла на вже знайомий усім Lightning тільки з виходом iPhone 5. Тоді фірмовий перехідник коштував $29.
  • Очікується, що заміна Lightning на USB-C відбудеться не раніше 2023 року. Новий порт може отримати лінійка iPhone 15. Apple планує зберегти роз’єм Lightning для смартфонів, які вийдуть до кінця 2022 року. 
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук