Гетманцев відреагував на петицію про своє звільнення і запросив авторів зустрітися

Читати на RU

Голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев прокоментував збір підписів щодо його звільнення. Він зазначив, що не поділяє звинувачень, але готовий до діалогу. Про це чиновник написав у своєму Telegram.

Гетманцев каже, що таке звернення навіть у час війни є проявом демократії, однак не поділяє оцінки та звинувачення. Також він додав, що за майже три роки навіть найбільші опоненти не можуть звинуватити його у корупційних діяннях.

«Водночас, я переконаний, що будь-яка суспільна дискусія має відбуватися не навколо постатей, а навколо ідей. Особисто я є послідовним прихильником дерегуляції у сфері бізнесу, на що спрямовані і мої законопроекти, і рішення, які я підтримую», — написав він.

Чиновник також написав, що завжди готовий до діалогу. Тому запросив підприємців, які підписали лист, до зустрічі у Комітеті. Він гарантував, що у них буде можливість донести особисто як свої зауваження, звинувачення так бачення і ідеї.

«Мої контакти у більшості з вас є. Що теж напевно доводить відкритість та готовність до діалогу», — написав Гетманцев.

16 травня понад 1 600 українських підприємців звернулося із відкритим листом до президента України з проханням звільнити Данила Гетманцева. У листі йдеться про те, що Гетманцев є противником економічної свободи, прихильником жорсткішого державного регулювання та придушення підприємницької ініціативи.

Лист уже підписало більше 1600 підприємців, серед них доволі відомі імена та компанії: співзасновник «Нова пошта» В’ячеслав Клімов, засновник MacPaw Олександр Косован, засновник Ajax Systems Олександр Конотопський, Владислав Волжин, COO Asbis Apple VAD CIS, Євген Уткін, багато фізосіб-підприємців. Підписи збирають досі.

Зокрема Гетманцева звинувачують в суперечливих рішеннях щодо оподаткування. В інтервʼю для Forbes він розповів, що наполягає на прийнятті законопроекту №7311. Документ відновлюється ПДВ на імпорт деяких товарів, у тому числі авто, а ще пропонується підвищити воєнний збір з 1,5% до 3%. Підприємці висловили незадоволення, адже це значно ускладнить роботу для волонтерів.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук