YouTube видалив понад 70 000 відео з фейками про події в Україні

Читати на RU

Відеохостинг YouTube видалив понад 70 000 відео та 9 000 каналів, які розповсюджували фейки про війну в Україні, пише The Guardian.

  • Відео порушували правила щодо вмісту. Наприклад, вторгнення там називали «визвольною місією».
  • З початку повномасштабної війни YouTube видаляє канали з російською пропагандою, зокрема канал прокремлівського журналіста Володимира Соловйова.
  • Канали, пов’язані з міністерствами оборони та закордонних справ Росії, також були тимчасово призупинені.
  • YouTube не назвав конкретні відео та канали, які видалив, однак директор із продукту YouTube Ніл Мохан Мохан сказав, що більшість із них це розповіді Кремля про вторгнення.

«У мене немає конкретних цифр, багато з них — це наративи, які надходять від російського уряду або російських акторів від імені російського уряду», — сказав він.

За оцінками, YouTube має близько 90 мільйонів користувачів у РФ, хоча більше не дозволяє рекламу на платформі в країні. Рішення материнської компанії YouTube. Минулого тижня російський міністр цифрового розвитку Максут Шадаєв заявив, що країна не блокуватиме YouTube. YouTube також у всьому світі заборонив канали, пов’язані з російськими державними ЗМІ, зокрема Russia Today і Sputnik. Facebook та Instagram заборонені в Росії , а доступ до Twitter був обмежений.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук