Як запланувати публікацію в Viber – месенджер отримав нові функції

Читати на RU

30 травня 2022 року компанія Rakuten Viber представила нові функції та можливості в месенджері Viber. Серед них: коментарі до публікацій, планування постів та приховані списки учасників каналу. Також Viber посилив модерацію контенту, підписавши Кодекс поведінки ЄС для запобігання та протидії мови ворожнечі в інтернеті. Про це повідомляється в пресрелізі компанії.

Нові функції

  • Коментарі: окрім запущених раніше реакцій на пости, в каналах з’явились коментарі. Як зазначили в команді Viber, тепер юзери можуть вести обговорення з іншими учасниками каналу. Коментарі вмикаються та вимикаються на розсуд адміністрації каналу.
  • Планування публікацій: тепер у авторів є можливість планувати майбутні пости заздалегідь. Для цього при публікації посту треба затиснути кнопку відправки і обрати потрібний час.
  • Прихований список учасників каналу: список учасників каналу буде доступний лише адмінам і суперадмінам, а користувачі бачитимуть лише загальну кількість учасників. Цей крок забезпечує конфіденційність та безпеку даних у Viber, зазначається в пресрелізі.

В Viber додають, що перетворити спільноту на канал адміністрація каналу зможе за допомогою спеціального бота. Варто зазначити, що перехід на канал працює в один бік – після переходу канал буде неможливо перетворити назад на спільноту. Усі попередні дописи залишаться доступними, а учасники спільноти стануть учасниками каналу.

Зображення: Viber

Посилена модерація

Як зазначається, разом із запуском нових функцій Rakuten Viber підписав Кодекс поведінки ЄС щодо протидії незаконній мові ворожнечі в інтернеті. Згідно з цим, Viber буде відстежувати, аналізувати та видаляти публічні ворожнечі висловлювання у каналах на своїй платформі.

«Для цього компанія співпрацюватиме з Генеральним директоратом Європейської комісії у справах юстиції та захисту прав споживачів та з мережею спеціалізованих неурядових організацій», – повідомляють в Viber.

Відтепер, якщо на каналі з’являтиметься агресивний або принизливий контент, користувачі або одна з організацій-учасників зможуть позначити пост як неприйнятний. Далі команда модераторів Viber перегляне його та прийме рішення щодо видалення. Viber розглядатиме такі повідомлення протягом 24 годин.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук