В’їзд до ЄС можуть зробити платним з 2023 року (так, знову про це говорять)

Читати на RU

ЄС оголосив про запуск своєї довгоочікуваної схеми безвізового режиму ETIAS, яка запрацює в травні 2023 року, пише СNN.

  • ETIAS – це не зовсім віза. Дозвіл швидко робиться в онлайн та не вимагає біометричної інформації – існує спеціальна процедура та вартість її отримання.
  • ETIAS, що розшифровується як Європейська система інформації та авторизації подорожей, раніше був запланований на кінець 2022 року.
  • Мешканці ЄС звільнені від ETIAS, і мають свободу пересування по блоку, що дозволяє їм проводити скільки завгодно часу в інших країнах.
  • Але для всіх, хто в’їжджає до блоку з країни, яка раніше не потребувала візи, ETIAS буде обов’язковим. Цей крок стосується близько 60 країн, включаючи США, Велику Британію та Україну.
  • Згідно з новою запискою, опублікованою ЄС, процес подання заявок відбуватиметься через «автоматизовану ІТ-систему», а схвалення надаватиметься «за кілька хвилин».

Максимальний час, необхідний для затвердження, може становити до місяця у «дуже виняткових випадках». Кожен, чия заява буде відхилена, матиме право подати апеляцію. Дозвіл ETIAS дійсний на необмежену кількість записів протягом трьох років. Однак власники повинні дотримуватись імміграційних правил та правил перетримки. Наразі громадяни третіх сторін не можуть перебувати в ЄС більше 90 днів.

Вартість ETIAS 7 євро для осіб у віці від 18 до 70 років. Поки невідомо, чи інші будуть мати знижену ставку чи зможуть подати заявку безкоштовно. Для порівняння, США стягують 21 долар за авторизацію ESTA. Дата початку прийому заявок поки не оголошена.

Про платний в’їзд до ЄС говорять вже кілька років. Спочатку ETIAS планували запровадити у 2021 році, потім у 2022, а тепер переносять запуск ще на рік. Попередні відтермінування пов’язані з пандемією коронавірусу.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук