Вийшов смартфон Nothing Phone 1. Що про нього відомо

Читати на RU

Компанія Nothing представила свій дебютний смартфон — Nothing Phone 1. Це молода компанія одного з засновників OnePlus Карла Пея. 

Фото: Nothing

Ціна

Як пише The Verge Nothing Phone 1 продаватиметься за скромною ціною £399 і стане доступним 21 липня. За £399 можна придбати модель на 128 ГБ, а £449, ви отримаєте 256 ГБ пам’яті. 

Nothing Phone 1 не буде продаватися в США у великих масштабах. Натомість Nothing каже, що їх телефон вийде на понад 40 ринках, включаючи Великобританію, Японію, Індію та країни материкової Європи. Чи є серед них Україна, компанія не повідомляє.

Функції

Phone 1 доступний у білому або чорному кольорах. На відміну від Apple, яка приховує деталі про свої продукти до офіційного оголошення, Nothing розкрила багато ключових функцій Phone 1 за кілька тижнів до презентації. Це допомогло отримати компанії більше згадок у медіа, але не розкриває всіх карт щодо нового смартфону.

Наприклад, Nothing показала дизайн телефону аж за місяць до офіційного анонсу. На задній панелі пристрою розташовані «світлові смужки», у яких є декілька функцій. Ось перелік можливостей цих смужок, які складаються із близько 900 світлодіодів.

  • Усі смужки світяться коли приходить сповіщення. 
  • Центральне кільце світиться, вказуючи на бездротову або зворотну бездротову зарядку.
  • Нижня світлова смуга може служити індикатором прогресу заряджання.
  • Усі смужки можуть світитися, щоб служити світлом для камери.
Фото: Nothing

Камери

У телефона дві камери. Основна камера підтримує як оптичну, так і електронну стабілізацію зображення, а також низку програмних функцій, включаючи нічний, портретний режими та режими сканування документів. Водночас ультраширока камера має кут огляду 114 градусів і може робити макрозйомку на відстані до 4 см.

Фото: Nothing

Дисплей

Спереду Phone 1 має 6,55-дюймовий OLED-дисплей 1080p із максимальною яскравістю 1200 ніт. Його максимальна частота оновлення становить 120 Гц, але вона може знизитися до половини залежно від того, що зображається на екрані. У верхньому лівому куті є 16-мегапіксельна селфі-камера та датчик відбитків пальців на дисплеї.

Начинка

Nothing Phone 1 працює на процесорі Qualcomm Snapdragon 778G Plus. Це могло розчарувати користувачів, які сподівалися, що телефон використовуватиме флагманський процесор Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1. Однак компанія заявила, що менш потужний процесор пропонує кращий баланс продуктивності, енергоспоживання, тепловіддачі та ціни. 

Програмне забезпечення Nothing OS на базі Android телефону Nothing’s Pitch полягає в тому, що його розроблено для кращої інтеграції з продуктами сторонніх розробників. Існує можливість керувати іншими пристроями, як-от автомобілем Tesla, з меню швидких налаштувань, зокрема розблокувати двері та ввімкнути кондиціонер автомобіля. 

Програмне забезпечення було розроблено під час недавнього буму NFT, і включає можливість демонструвати NFT-зображення на головному екрані або відстежувати ціни на них.

Акумулятор

Phone 1 живиться від акумулятора місткістю 4500 мАг, який можна заряджати потужністю до 33 Вт за допомогою кабелю або 15 Вт бездротовим способом.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук