Шахраї наймають айтішників в Канаді від імені Sigma Software

Читати на RU

В компанії Sigma Software попередили про шахраїв, які використовують особу компанії для фальшивого набору персоналу в ІТ у Канаді. Про це компанія заявила в Linkedin.

  • Фальшиві вербувальники представлялися співробітниками компанії під назвою Sigma Software Solutions, розташованої в Торонто.
  • Вони зверталися до кандидатів на посади frontend- та backend-розробників, а також публікували свої пропозиції роботи на Indeed.
  • При цьому вони прикривалися, використовуючи справжніх співробітників.

З кандидатами по телефону співбесіду провела фальшива особа, яка видавала себе за керівника Sigma Software Canada Ханну Абдель Хамід. Після співбесіди кандидати отримували офіційні пропозиції роботи електронною поштою за підписом Максима Почебута, який насправді є Chief Learning Officer у Sigma Software. Кандидатів просили надати офіційні документи, такі як дипломи, посвідчення особи тощо.

Після цього їх попросили зв’язатися з Ханною через фейковий обліковий запис в Telegram, щоб отримати допомогу в організації своїх офісів. Кандидати отримували підроблені чеки на суму до $3 000 для придбання обладнання через свого постачальника.

На жаль, деякі жертви купили підроблене обладнання, чеки повернулися, і вони втратили свої гроші. Шахраї використовували фотографію та ім’я Ханни у підробленому акаунті Telegram та в своїх електронних листах.

«Ми розуміємо, що ця ситуація торкнулася багатьох талановитих і невинних людей. Хочемо повідомити, що органи влади вже повідомлені. Наша компанія погоджується співпрацювати з офіційним слідством для надання всієї необхідної інформації, яка може розкрити правду, знайти шахраїв і відновити справедливість», – кажуть в компанії.

Ні Ханна Абдель Гамід, ні Максим Почебут не працюють у Sigma Software Solutions. Вони працюють у шведсько-українській ІТ-компанії Sigma Software Group, співбесіди з якою завжди проводяться через Microsoft Teams або Zoom, а не телефоном чи Telegram, наголошують в компанії Sigma Software Group.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук