СБУ опублікувала список зі 100 телеграм-каналів, роботу яких координує росія

Читати на RU

Служба Безпеки України, Центр протидії дезінформації при РНБО та ще декілька державних відомств виступили зі спільною заявою про необхідність захисту інформаційного простору України від російських ворожих телеграм-каналів. До заяви українські держоргани оприлюднили список зі 100 каналів, роботу яких насправді координує Кремль.

В СБУ заявили, що на території України діє низка нібито незалежних телеграм-каналів, роботу яких насправді координує Кремль. Причетність таких каналів до російських спецслужб встановила раніше і Служба безпеки України в рамках відповідних кримінальних проваджень.

Так, мова йде про «Легитимный», «Сплетница», «Картель», «Резидент», «Наблюдатель», MediaPost, «Женщина с косой» та інші телеграм-канали, наявні в списку.

«Закликаємо вас не користуватися цими каналами, адже їх роботу фінансує і координує росія. У жодному разі не довіряйте їм, оскільки такі майданчики поширюють фейки та маніпуляції і є частиною інформаційної війни проти України», — заявили в СБУ.

Крім того, у відомстві зазначили, що низка цих каналів для власної розкрутки замовляє рекламу в українських пабліках, та попросили власників і редакторів всіх українських видань не допомагати ворогу.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук