MANNA представить Україну на Startup World Cup. Що це за стартап?

Читати на RU

Український стартап MANNA переміг у конкурсі Startup World Cup Ukraine 2022 й тепер представлятиме Україну у фіналі конкурсу в Кремнієвій долині, де буде змагатися з іншими стартапами за $1 млн. Як повідомили в Ukrainian Future, на фінал конкурсу поїде також і переможець Startup World Cup Ukraine 2020 — Kray Technologies, що розробляє автоматичні безпілотники для обробки рослин.

Що створюють в MANNA 

Фаундером і CEO стартапу є випускник економічного факультету Києво-Могилянської академії Олег Дрижак. Сам стартап розробляє технологію швидкого створення реалістичних 3D/AR/VR-аватарів для ігор, квестів, кіно, шоу, вебтрансляцій, соціальних мереж та бізнес-подій.

Як повідомляв dev.ua, додаток MANNA працює наступним чином: фронтальна камера зчитує емоції й передає їх на смартфон, а на тіло кріпляться сенсори, які передають реальні рухи на аватар.

Треба тримати смартфон в руці —  це підходить для більшості режимів запису контенту, навігації в просторі, використанні його як віртуальної камери для вибору кращого ракурсу і для взаємодії з іншими аватарами. Також, за прикладом того, як це роблять студії, смартфон можна закріпити на легкій гарнітурі, звільнивши обидві руки.

В MANNA творці контенту можуть використовувати будь-які образи й передавати їм свої емоції та рухи тіла, що виглядатимуть максимально реалістично. Навіть непрофесійний аніматор зможе створювати 3D-контент високої якості, при цьому об’єднуватися з іншими користувачами для колаборації над проєктами.

Про Startup World Cup 2022

Startup World Cup – це найбільша глобальна конференція-конкурс стартапів з фіналом у Кремнієвій долині. В українському регіональному онлайн-пітчингу для визначення представника нашої країни взяло участь 10 проектів:

  1. SOLAR PLEX. Технологія модернізації сонячних панелей, що дозволяє фотоелектричним панелям виробляти електричну та теплову енергію одночасно в одному корпусі, і тим самим підвищує загальну ефективність звичайних сонячних панелей на 95%.
  2. MISU. Мобільний додаток та розумний девайс для моніторингу здоров’я та попередження критичних станів ще до їх появи.
  3. Ukr-Techno. Інноваційна плавуча понтонна технологія, що перетворює енергію хвиль на електроенергію та прісну воду.
  4. MANNA. Інтерактивна медіа платформа для створення авторського 3D-анімаційного контенту, стрімінгу та соціальної взаємодії у VR середовищі.
  5. OnGo Eastern Europe OÜ. Програмне забезпечення доставки «останньої милі» на базі штучного інтелекту.
  6. 6. CASES. EdTech та соціальна мережа для креативних індустрій.
  7. GIOS. Інтерактивна платформа в стилі TikTok для вивчення математики, що об’єднує репетиторів, учнів і вчителів.
  8. Scientific Park of Preventive Medicine and Occupational Safety — Latest systems and technologies. Установка передпосівної обробки насіння «Паросток», що забезпечує збільшення врожайності на 10-60%+.
  9. Innstoria. Конструктор Інтернет-магазинів, що за 40 секунд створює готовий сайт з уже доданими товарами, використовуючи сторінку в Instagram.
  10. Harmix. Інтелектуальний сервіс, що автоматично добирає музику до відео.

Переможцем Startup World Cup Ukraine 2022 став стартап MANNA, який і отримав право
представляти Україну у фіналі конкурсу в США. 

«Щиро дякую журі за вибір нашого стартапу! Також велика подяка організаторам, які влаштовують такі заходи попри ситуацію в нашій країні. Хочу також подякувати всім стартапам-учасникам. Це не перший мій пітч і досі я зазнав багато невдач. Тому я бажаю кожному не опускати руки та продовжувати свій шлях до перемоги», — заявив переможець Startup World Cup Ukraine 2020, СЕО стартапу MANNA Олег Дрижак.

На Startup World Cup у Кремнієву долину восени цього року від України поїдуть два стартапи: цьогорічний переможець регіонального відбору MANNA і переможець Startup World Cup Ukraine 2020 – Kray Technologies (автоматичні безпілотники для внесення засобів захисту і підживлення рослин). Адже у 2021 році через пандемію конкурс перенесли. Обидва стартапи отримають
підтримку від GIST Network для візиту до США.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук