У Варшаві запрацював Український освітній хаб. Навчатимуть й ІТ-професіям

Читати на RU

25 липня 2022 року у Варшаві запрацював Український освітній хаб. У ньому, зокрема, навчатимуть ІТ-професіям та soft skills. На це звернуло увагу видання dev.ua, посилаючись на заяву Міністерства освіти та науки.

Крім змоги продовжувати навчання за межами України, учасники хабу зможуть опанувати актуальні ІТ-професії та затребувані навички на ринку праці. Про це повідомив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет. Навчання безкоштовне.

В рамках хабу українцям пропонують:

  • навчатися в українській школі;
  • навчатися українській, польській і англійській мовам;
  • пройти профорієнтацію за допомогою штучного інтелекту;
  • сприяння у працевлаштуванні;
  • екскурсії.

Навчання безкоштовне. Загалом на момент виходу матеріалу, українцям пропонується 14 освітніх програм. На сайті також вже розміщений розклад занять в тематиці ІТ на серпень-вересень 2022 року. У списку: Дизайнер Adobe Photoshop, вебдизайнер Figma, Розробник сайтів WordPress.

Зазначається, що на базі Українського Освітнього Хабу в Польщі будуть проводити навчання й для інших країн, де масово перебувають українці: Румунія, Словаччина, Угорщина, Німеччина, Чехія, Болгарія, Литва, Латвія, Естонія, Туреччина, США, Канада та Велика Британія.

Ініціаторами створення мережі Українських Освітніх Хабів є Міністерство освіти і науки України, Інститут модернізації змісту освіти, а також Асоціація інноваційної та цифрової освіти.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук