Alibaba і ще майже 200 китайським компаніям загрожує делістинг — SEC 

Читати на RU

Комісія з цінних паперів і бірж США додала найбільшу китайську компанію, зареєстровану на американських біржах, Alibaba Group Holding Ltd до списку фірм, яким загрожує делістинг. Як повідомляє Bloomberg, причиною такого рішення стала заборона Пекіну на перевірку роботи китайських аудиторів американськими чиновниками.

Майже 200 китайських компаній зіштовхнулись з загрозою делістингу

Джерело: SEC

Цей список почали створювати через набуття чинності закону, який забороняє лістинг на американських біржах акцій компаній, аудитори яких не можуть бути перевірені американськими чиновниками.

Десятки інших країн дозволяють аудиторські перевірки США, даючи американцям можливість опитувати місцевих бухгалтерів і ретельно вивчати документацію, що лежить в основі їхньої роботи. Проте Китай і Гонконг відмовилися надавати доступ до такої інформації, посилаючись на закони про конфіденційність і занепокоєння національною безпекою. 

Тепер китайським компаніям або доведеться надати доступ до результатів перевірок звітності або вони змушені будуть вивести акції з американських бірж до 2024 року.

Alibaba планує провести первинний лістинг на Гонконзькій біржі

Деякі китайські фірми, зокрема Alibaba та Kingsoft Cloud Holdings Ltd, заявили, що прагнуть провести первинний лістинг на Гонконзькій фондовій біржі (HKEX), приєднавшись до Bilibili та Zai Lab, які зробили цей крок раніше.

Цей перехід міг би допомогти компаніям залучити більше китайських інвесторів, водночас забезпечивши шаблон для інших китайських фірм, зареєстрованих у США, яким загрожує вилучення з біржі, якщо Вашингтон і Пекін не зможуть врегулювати суперечки щодо аудиту.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук