Instagram в Україні тепер підтримує музику в сторіз

New york, USA - April 11, 2018: Adding new story on instagram app close-up view of smartphone screen

Instagram запустив в Україні функцію, яка дозволяє додавати музику в сторіз. Обрати трек можна з каталогу, який з’являється після завантаження відео. Першим на це звернув увагу автор Telegram-каналу «Березовий сік».

Раніше ця функція була недоступною в Україні. Користувачі з інших країн могли завантажувати музику, однак українці бачили такі сторіз без звуку. На екрані з’являлося повідомлення «Музика недоступна у вашому регіоні».

Для того щоб додати трек в сторіз потрібно:

  1. Зняти або завантажити фото чи відео
  2. Натиснути на значок «Стікери»
  3. Обрати «Музика»
  4. Обрати трек з каталогу

Поки в каталозі Instagram не багато треків. Користувач також може обрати, який саме відрізок треку буде відтворюватися під час сторіз.

Instagram намагається бути більш схожим на TikTok. Керівництво Meta, якій належить соцмережа, не приховує, що сьогоднішні реформи направлені саме на це. Можливо запуск музики в Україні – це намагання залучити ще більше користувачів до створення унікального відеоконтенту, що принесло успіх TikTok.

Хоча багато користувачів залишаються незадоволеними нововведеннями від Instagram, а перші тестування оновленої стрічки довелося відкласти, керівництво соцмережі схоже не збирається відмовлятися від такої ідеї.

У 2020 році вже Instagram запускав в Україні можливість додавати музику до «історій». Тоді ця функція була доступна не у всіх користувачів. Можливо додавання музики в «історії» стало доступним українським користувачам помилково і Instagram прибрав цю можливість.

Любомир Шкіль: Журналіст AIN.UA. Пишу новини про стартапи, фонди, описую міжнародну повістку, також пишу про криптовалюти та бізнес-кейси. Для зв'язку: Пошта | LinkedIn | Facebook
Related Post